Blogsite voor Jan en Alleman!

Thuis

3 redenen om een trampoline aan te schaffen

Bijna ieder kind heeft er wel eens op gespeeld, een trampoline. Voor veel mensen is het het ideale speeltoestel voor in de tuin. Je kunt hem ingraven zodat jonge kinderen er niet vanaf kunnen vallen. Dit maakt de trampoline een hele veilige optie voor kinderen om in plaats van gamen eens naar buiten te gaan.

Buitenlucht

Vroeger was buiten spelen het enige wat je kon doen als kind. Tegenwoordig is dat wel anders. Vandaag de dag zitten de meeste kinderen liever op hun telefoon of achter de televisie. Wanneer je een trampoline in de tuin hebt, gaan de kinderen waarschijnlijk meer naar buiten. Het is voor kinderen belangrijk dat ze gestimuleerd worden om naar buiten te gaan. Daarvoor is een trampoline ideaal. Buiten spelen is namelijk erg goed voor de ontwikkeling van een kind. Zo zorgt het bijvoorbeeld voor de lichamelijke ontwikkeling, aangezien het kind niet de hele dag stilzit.

 

Trampolinespringen in de buitenlucht kan dan ook wel gezien worden als buitensport. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat buitensporten erg veel voordelen heeft. Zowel op fysiek als mentaal vlak. Zo is er gebleken dat mensen die op regelmatige basis buitensporten minder last hebben van spanning en boosheid. Verder voelen zij zich na het sporten in de open lucht vaak een stuk vrolijker dan voor het sporten.

Actief

Trampoline springen vergt meer energie dan dat je op voorhand denkt. Met een half uurtje trampolinespringen verbrand je +/- 250 kcal. Je kan dus gerust zeggen dat trampolinespringen een actieve bezigheid is. Een mooie bijkomstigheid, aangezien overgewicht een groeiend probleem. De laatste jaren neemt het aantal kinderen met overgewicht stevig toe. Dat staat waarschijnlijk in verband met het feit dat kinderen steeds meer binnen zitten. Als je kinderen gestimuleerd worden om te bewegen, zullen ze eerder inzien dat het hartstikke leuk kan zijn om buiten te spelen. De trampoline kan een eerste stap zijn richting een gezonder leven. Vooral wanneer je kind in het gezelschap van een aantal vriendjes of vriendinnetjes is, is de kans groot dat ze actief zullen springen op de trampoline. Naast dat dit gezond is, is het natuurlijk ook erg leuk om als kind zijnde met je vriendjes en vriendinnetjes lekker lol te trappen op de trampoline. Dat zijn de momenten die je later nog herinnert, binnen een game spelen vaak niet.

Veel keus

Als je op zoek bent naar een nieuwe trampoline heb je keus uit veel verschillende varianten. Er zijn zoveel merken dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarnaast heeft ieder merk ook allerlei verschillende modellen. Dit geldt ook voor het merk Salta. Zij hebben een aantal modellen die specifiek geschikt zijn voor jonge kinderen. Daarentegen hebben zij ook veel modellen waar juist oudere kinderen plezier aan kunnen beleven. Kortom, let er voor de aanschaf van de trampoline goed op dat je een trampoline aanschaft die exact aansluit bij de leeftijd van jouw kind.

 

Hopelijk heb je na het lezen van dit blog een beetje een beeld gekregen van de voordelen die een trampoline met zich meebrengt. Naast dat buiten sporten en bewegen erg gezond is, is trampolinespringen ook gewoon erg leuk. Wij wensen je veel springplezier toe!