Blogsite voor Jan en Alleman!

Nieuws

3 tips voor schoonmaken na bedrijfsverbouwing

Eindelijk is het zover: het bouwbedrijf heeft de nieuwe vergaderruimtes, muren en wc’s geplaatst. De komende weken staan in het teken van bedrijfsschoonmaak, inrichting en afwerking. Voordat alles weer leuk en functioneel ingericht kan worden met bureau’s, decoratieve planten, moodboards etc. is het belangrijk alles na zo’n verbouwing eens grondig schoon te maken. Maar waar begin je? En wat moet je vooral niet vergeten tijdens het schoonmaken van het kantoor? We geven je 3 tips voor een optimale bedrijven schoonmaak.

Tip 1: opruimen geblazen

Voordat er een grondige schoonmaak kan plaatsvinden is het van belang grof bouwafval en gereedschap op te ruimen. Verwijder alle schilderstape, werk draden weg en verzamel afdekzeil en folie. Is alles opgeruimd? Dan kan de grote schoonmaak beginnen!

Tip 2: verwijderen van stof

Na een verbouwing heeft het schoonmaken van bouwstof en cementsluier de hoogste prioriteit. Zuig het bouwstof op met een oude en goede stofzuiger. Het verzamelen van zoveel stof en puin is een heel karwei, je wilt niet dat je de gloednieuwe stofzuiger na het opruimen naar de stort kunt brengen. Verder raden we aan om oppervlakken met veel stof nat te spuiten en vervolgens schoon te maken. Hierdoor verspreidt het bouwstof zich minder snel en bespaar je jezelf een hoestbui. Veeg met een vochtig doekje de kasten, vensterbanken en bureaus af en gebruik een plumeau voor de hoeken van de ruimte.

Tip 3: poetsen tot het blinkt

Nu het stof weg is kunnen we aan de slag met het échte schoonmaak werk. Kijk, voordat je aan de slag gaat met een sopje en een dweil, eens goed rond: zie je nog ergens verfvlekken die verwijderd moeten worden? Zo ja, pak dan wat terpentine erbij en verwijder de vlek. Kijk uit met houten vloeren, want terpentine kan doffe plekken op de vloer veroorzaken. Probeer de vlek voorzichtig weg te krabben zonder de vloer te beschadigen. Vervolgens kan het schoonmaken beginnen. Bij grote bedrijfsruimtes raden we aan om een professioneel schoonmaakbedrijf in de arm te nemen. Binnen korte tijd is de ruimte spik en span. Ga je zelf aan de slag? Vervang dan regelmatig het sopje en droog de vloer na het dweilen met een schone, droge dweil.