Blogsite voor Jan en Alleman!

Werk

Met deze bouwmachines van Schots Machinery ga je als een speer

Denk je erover een bouwbedrijf te starten of ben je al werkzaam in de bouw? Dan weet jij hoe onmisbaar goede bouwmachines zijn op de werkplaats, maar ook hoe duur deze uitrusting is. Schots Machinery koopt en verkoopt tweedehands (mijn)bouwmachines over de hele wereld. Hun machines zijn betaalbaar, gecheckt, goed onderhouden en klaar voor gebruik. 

Merken

Goedkoop is duurkoop, zo ook voor bouwmachines. Van een kwaliteitsmachine heb je meer en langer plezier. Met machines van de merken Caterpillar, Volvo, Komatsu, Hitachi and Liebherr weet je dat je goed zit. Natuurlijk is de keuze voor het model ook belangrijk, want niet ieder model is geschikt voor jouw werkzaamheden. Laat je daarom goed adviseren door een expert als Schots Machinery, die met meer dan 25 jaar ervaring diepgaande kennis heeft opgebouwd over materiaal en markt.

De machines die je in ieder geval nodig hebt in de bouw zijn graafmachines, kiepwagens, bulldozers en wielladers. Al deze machines vind je ook bij Schots Machinery. Hieronder vind je een korte beschrijving van hun functies.

Graafmachine

De graafmachine is in de volksmond misschien wel het meest bekende apparaat dat gebruikt wordt in de bouw. Niet gek ook, want zonder graafmachine kom je niet ver. Deze wordt namelijk gebruikt om de grond te bewerken alvorens het bouwen van start kan gaan. Er kunnen greppels en kuilen mee worden gegraven, bijvoorbeeld voor de aanleg van leidingen, maar hij kan ook gebruikt worden om de grond juist te effenen.

Kiepwagen

De naam zegt het eigenlijk al: met een kiepwagen kun je materiaal transporteren om vervolgens de laadbak om te "kiepen" op plaats van bestemming. De laadbak draait bij het legen omhoog aan de voorkant of zijkant. Zelfrijdende kiepwagens zijn populair in de dagbouw bij het winnen van delfstoffen.

Bulldozer

De bulldozer is een robuuste machine op rupsbanden waarmee enorme hoeveelheden zand of ander materiaal verplaats kunnen worden. Ideaal om de grond mee te effenen of om bijvoorbeeld dijken mee op te hogen. Dankzij de rupsbanden trotseer je met een bulldozer ook moeilijk begaanbare gronden.

Wielladers

Met een wiellader kunnen voorwerpen worden geladen of verzet. Op een wiellader kunnen verschillende voorzetstukken worden geplaatst wat hem geschikt maakt voor de verplaatsing van verscheidene objecten en materialen.