Blogsite voor Jan en Alleman!

Werk

Cirkelzaag – een goed stuk gereedschap

cirkelzaag

Iedereen die regelmatig klust, heeft vast en zeker een cirkelzaag gebruikt. Zo’n zaag is echt een must have voor iedere professionele klusser. Het is een handige zaag die ideaal is voor het perfect recht zagen van plaatmateriaal. Maar waarom is het toch zo’n goed stuk gereedschap? De cirkelzaag heeft zijn goede reputatie te danken aan verschillende aspecten. Denk aan het zaagblad, de variatie en de precisie.

Stevige zaagblad

Iedere cirkelzaag heeft een degelijk zaagblad. De zaag is in feite een blad in de vorm van een stalen schijf. De motor voert deze vervolgens aan met een zeer hoog toerental. Een van de redenen waarom een cirkelzaag zo’n goed stuk gereedschap is, is het zaagblad. Dankzij de bijzondere vorm zal het blad niet vervormen tijdens het zagen. Bovendien heb je tevens altijd een haakse zaagsnede met een cirkelzaag.

Moet je een nieuwe cirkelzaag aanschaffen? Overweeg dan de optie om er gelijk een heel goed zaagblad bij te kopen indien de zaag dit nog niet heeft. Een zaagblad met fijne tanden kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je ontzettend strakke zaaglijnen krijgt. Hiermee voorkom je splinters. Het is weliswaar een investering, maar daar pluk je uiteindelijk ook de vruchten van. Denk aan een Bosch cirkelzaag of een Makita cirkelzaag.

Cirkelzaag in verschillende varianten

Bovendien komt de cirkelzaag tegenwoordig voor in verschillende varianten. Zo is er voor iedere taak wel een bijpassende en betrouwbare zaag. Neem bijvoorbeeld de accu cirkelzaag. Met deze zaag kan je overal gemakkelijk aan de slag gaan zonder dat je vast zit aan een snoer. Daarnaast is een afkort-  en verstekzaag ideaal voor het inkorten van balken of planken. Deze variant is een stuk kleiner en makkelijker te verplaatsen in tegenstelling tot bijvoorbeeld een tafelzaag.

Er zijn uiteraard nog veel meer soorten. Zo is er nog niets gezegd over de invalcirkelzaag, de dubbelzaag of de tafelcirkelzaag. Kortom, de keuze is reuze. Dankzij de veelzijdigheid in het aanbod van cirkelzagen is er voor iedere professionele klusser wel een geschikte variant te vinden. Zolang je het apparaat op de goede manier gebruikt, zal je zonder zorgen de klus klaren.

Ondersteuning dankzij accessoires

Bovendien zijn er diverse accessoires op de markt voor de cirkelzaag die je ondersteunen tijdens het werk. Hierdoor is de zaag erg makkelijk te hanteren. Wil je echt strakke lijnen zagen? Dan kan je een geleidende lat aanschaffen. Daarnaast is het ook mogelijk om zo’n zaag te gebruiken met een splinterbescherming of kijkvenster. Je kan dus op allerlei manieren ondersteunt worden. Kortom, de cirkelzaag is werkelijk een goed stuk gereedschap.