Blogsite voor Jan en Alleman!

Werk

Congreslocatie: de sfeer draagt bij aan de boodschap!

congreslocatie

Een congres moet een verhaal brengen. Voor alle aanwezigen, publiek, sprekers en lezers, onderzoekers, noem maar op – je wordt met elkaar verbonden door niet alleen het evenement bij te wonen, maar de sfeer te ervaren die vormt hoe jij de voorgedragen ideeën interpreteert en meemaakt. Essentieel hierbij is het kiezen van de juiste congreslocatie. De locatie vormt een essentieel deel van de sfeer en de ervaring, dus door een congreslocatie te kiezen die past bij de boodschap die jij over wil dragen zorg je ervoor dat iedereen het congres ervaart zoals jij voor ogen had.

Wat is een congres?

Een congres is een grootschalig opgezette bijeenkomst met een duur van één of meerdere dagen. Het karakter van een congres is met name informatief, maar biedt ook een mooi platform voor discussie en netwerken. Men neemt het beste informatie op als men zich comfortabel voelt – het is dus belangrijk dat de congreslocatie past bij het congres, het bedrijf, de werknemers, de sprekers en de luisteraars. Zoals ze zeggen, the medium is the message – en bij een congres is de congreslocatie een belangrijk onderdeel van het medium middels welke de informatie overgedragen wordt.

Vind de mooiste congreslocatie

Het is natuurlijk lastig om zomaar zelf een mooie congreslocatie te bedenken en uit te kiezen. Gelukkig zijn er mooie hulpbronnen- bijvoorbeeld op OneMeeting.com wordt het zoeken, kiezen en boeken van jouw congreslocatie een stuk makkelijker. Een passende locatie in jouw regio zodat men niet zo ver hoeft te reizen, of juist een verrassende nieuwe locatie uit de comfortzone. Hoe dan ook, bieden congreslocaties een verfrissende omgeving voor jouw publiek en gasten die perfect aansluit op jouw congres. Seminar of symposium brengt de boodschap nóg beter over.

Sfeer van de congreslocatie

Al gaat een congres natuurlijk hoofdzakelijk om de overdracht van informatie en het bieden van een platform voor discussie voor alle deelnemers en gasten – hoe deze informatie ervaren wordt, wordt sterk beïnvloed door de sfeer. En aan die sfeer draagt een goede locatie meer bij dan je misschien denkt! OneMeeting neemt alle zorgen voor jouw congres uit handen. Als jij de inhoud en de informatie regelt, regelen zij de rest. De decoratie, de inrichting, voorzieningen zoals computers en beamers voor presentaties maar ook bijvoorbeeld de catering dragen allemaal op subtiele wijze bij aan een perfecte congreslocatie.  Niet alleen een goedverzorgde basis, maar extra stappen naar gastvrijheid zodat jij en alle gasten de congreslocatie verlaten met een lach.