Blogsite voor Jan en Alleman!

Thuis, Werk

Grote opruiming? Container huren!

Container huren

Wanneer je eens flink met de bezem door het huis of je bedrijf gaat, zul je zien dat er héél veel dingen zijn die weg kunnen. En dan bedoel ik echt weg. In de container. Maar het is zo jammer dat de container altijd net vol zit wanneer je aan het opruimen bent geslagen.  Een extra container huren is dan zeker een optie. Ook wanneer je verwacht dat je wat langer bezig bent met opruimen en weggooien kun je een container huren. Deze laat je dan op de door jou gewenste momenten legen, zo kun je aldoor weer met een lege bak aan de gang. Een container huren is heel handig en hoeft helemaal niet duur te zijn.

Een container huren voor dagelijks gebruik

In veel steden en dorpen kun je je afvalinzameling via de gemeente regelen. Maar wist je dat dat helemaal niet verplicht is voor ondernemers? Sterker nog, je kunt flink besparen wanneer je bij een ander bedrijf een container huren gaat. Je hoeft dan namelijk geen reinigingsrechten te betalen aan de gemeente. Want jij zorgt zelf voor de reiniging. Je kunt kiezen uit verschillende maten containers. Van een kleine rolcontainer tot een grote bak waar wel 29 grote vuilniszakken in passen.
Container huren

Een container huren, maar welke maat dan?

Voor je een container huren gaat, probeer je natuurlijk in te schatten hoeveel afval je hebt. Is het meer of juist minder? Dan kun je tussendoor altijd wijzigingen aan (laten) brengen in het contract. Ook kun je ervoor kiezen om de container incidenteel vaker of juist minder vaak te laten legen. Een container huren hoeft dus heus niet zo moeilijk te zijn. Je kunt het jezelf zelfs best een beetje gemakkelijk maken. Zo kun je iedere keer alle vuilnis kwijt die jij kwijt wilt.

Een container huren, maar voor welke afvalsoort dan?

Een container huren is, zoals gezegd, zo geregeld. Online en in een paar klikken. De eerste vraag die je op de site gesteld wordt gaat over de soort afval die je wilt laten afvoeren. Het meest gebruikelijk is natuurlijk restafval. Hier valt bijna alle afval onder, je kunt in deze container dus het meest kwijt. Maar wanneer je juist veel organisch afval hebt, bijvoorbeeld wanneer je een bloemenwinkel hebt, dan is het huren van een container voor groenafval beter op z’n plaats. Datzelfde geldt natuurlijk voor het geval je veel papierafval hebt. Ook dit dient op de juiste wijze te worden afgevoerd.