Blogsite voor Jan en Alleman!

Nieuws

Een uniek afscheid voor iedereen   

Het overlijden van iemand is altijd iets verdrietigs. We verliezen iemand waarvan we misschien wel zielsveel hebben gehouden. Toch is het wel iets dat bij het leven hoort. Op een dag worden we geboren en op een dag zullen we ook heen gaan. Alleen wanneer dit is weten we uiteraard nog niet. Wat we wel weten is dat een uitvaart uniek afscheid hoort te zijn. Een uniek afscheid waar nabestaanden op een mooie manier afscheid kunnen. In dit blog vertellen we je graag hoe we een afscheid uniek maken.

Heeft de overledenen wensen wat betreft de uitvaart?

Bij een uitvaart is het natuurlijk van groot belang dat er voor een laatste keer wordt voldaan aan de wensen van de overledenen. Ouderen mensen hebben vaak hun wensen bespreken met hun kinderen of andere familieleden. Sommige volwassenen hebben hun wensen laten vastleggen bij een notaris of hun wensen opgeschreven. Toch zijn er ook nog veel mensen die hun wensen wat betreft hun uitvaart niet hebben vastgelegd en wat dan? Dan wordt er aan de nabestaanden gevraagd wat hun wensen zijn wat betreft de uitvaart. Ieder persoon wenst natuurlijk een uniek en persoonlijke uitvaart waarbij de overledene centraal staat. Heeft hij of zijn geen wensen achtergelaten? Probeer dan te bedenken wat hij of zijn graag had gewild.

Een crematie of begrafenis

Tijdens een uitvaart kan de overledene op twee soorten manieren naar zijn of haar laatste rustplaats begeleidt worden. Dit gebeurt door middel van een crematie of een begrafenis. Bij een crematie wordt de overledene gecremeerd. Hierbij gaat de overledenen met kist en al de crematieoven in. In deze oven wordt de kist verbrand. Na deze verbranding blijft er as over. Het as wordt in een urn aan de nabestaanden gegeven en zij mogen beslissen wat ze ermee willen doen.  Bij een begrafenis wordt de nabestaanden in de kist naar een graf gebracht op een begraafplaats. Hier krijgt de kist uiteindelijk een eigenlijk plek in de grond. De kist komt terecht in een graf die wordt gedicht. Op het graf komt een grafsteen voor de nabestaanden.

De kosten van een uitvaart

Een uitvaart is meestal niet goedkoop, zeker als je niet verzekerd bent. Sluit daarom optijd een uitvaartverzekering af zodat ook dit gedeelte gedekt en verzorgd. Voor de nabestaanden is dit uiteraard wel zo prettig zodat ze  niet voor onverwachte hoge kosten komen te staan. Daarnaast kan de uitvaart op deze tot in de puntjes geregeld worden zoals gewenst is.