Blogsite voor Jan en Alleman!

Nieuws

De beste entertainment set voor in huis

Momenteel zitten veel mensen voornamelijk thuis en dit betekent dat ze manieren moeten vinden om zichzelf zoet te houden. Het is gemakkelijk om verveeld te raken maar toch is dit helemaal niet nodig. We leven in een wereld waar we meer mogelijkheden voor afleiding en entertainment hebben dan ooit. Met streaming diensten zoals Netflix kunnen we ontzettend genieten van alle films en series die we tot onze beschikking hebben. Maar het is natuurlijk ook wel leuk om deze series en films op een beetje kwalitatief hoge manier te bekijken. En daarnaast zijn er ook nog videogames waar we veel plezier aan kunnen beleven. In dit artikel bespreken we daarom dan ook hoe je al de belangrijke elementen kunt integreren in een fantastische entertainment set.

Televisie

De eerste stap is natuurlijk het aanschaffen van een goede televisie. Veel mensen denken tegenwoordig vaak dat hoe groter hoe beter. Maar dit is niet zozeer waar, wanneer je niet zoveel ruimte hebt en relatief dicht tegen de televisie aanzit dan zul je waarschijnlijk alleen maar last hebben van een grote televisie. Meet daarom de afstand van je zitplaatsen naar de plek waar de televisie staat en bekijk wat het beste formaat is voor die kijkafstand.

Geluid

Misschien wel net zo belangrijk als de televisie is de geluidsinstallatie die je voor je entertainment set aanschaft. Slecht geluid zal een film of serie ervaring aanzienlijk verminderen. Een van de beste elementen die je kunt hebben qua geluid is ‘surround sound’ dit betekent dat je zowel speakers voor je als achter je hebt. En deze speakers werken samen om een bijzondere ervaring te creëren. Wanneer je bijvoorbeeld van actiefilms houdt zul je de kogels letterlijk om je oren horen vliegen. Je kunt ook een stijlvol element toevoegen aan je geluidsinstallatie met een tv soundbar. Vooral een soundbar wit staat erg mooi.

Gaming

Als je het zat bent om alleen films en series te kijken, en actiever bezig wilt zijn is het tijd om een videogame te gaan spelen. Kies voor een Playstation of Xbox die je gemakkelijk aan je televisie kunt verbinden. Er zijn ook vele nieuwe technologieën in ontwikkeling die zowel de videogame ervaring als de film en serie ervaring bijzonderder maken. Zo kunnen steeds meer mensen binnenkort 3d film en televisie gaan kijken. Daarnaast is zelfs virtual reality in ontwikkeling die de ervaring nog bijzonderder zal maken. Er zijn nu computers in de aanbieding die klaar zijn voor virtual reality games.