Blogsite voor Jan en Alleman!

Nieuws

De indrukwekkende werking van maca en mucuna pruriens

Over het algemeen functioneert ons afweersysteem uitstekend, maar soms kan het falen. Als dit gebeurt, kunnen we ziek worden. Sommige ziekten, zoals griep en verkoudheid, worden veroorzaakt door virussen die onze cellen binnendringen en vernielen. Ons afweersysteem is altijd bezig om ons lichaam te beschermen tegen schadelijke indringers. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook middelen die het afweersysteem kunnen ondersteunen. Als je afweersysteem tenslotte goed werkt, ben je minder vatbaar voor infecties en andere aandoeningen. Maca en mucuna pruriens worden steeds meer gebruikt. Ze kunnen een positieve invloed uitoefenen op onder andere het energieniveau, libido en afweersysteem. In deze blog bespreken we uitgebreid wat ze zouden kunnen betekenen. 

Wat is de werking van Maca?

Maca is een Incaanse wortel die traditioneel wordt gebruikt om libido en seksuele prestaties te verbeteren. Het is een natuurlijk ingrediënt dat kan worden gevonden in verschillende supplementen en producten die bedoeld zijn om de seksuele gezondheid te verbeteren. De macawortel wordt al sinds de oudheid door de inheemse bevolking gebruikt als voedsel en medicijn. Sinds de jaren 1990 is het gebruik van maca steeds meer wetenschappelijk onderzocht. Maca kan bijdragen aan een normaal energieniveau, ondersteunt het concentratie- en leervermogen en, is goed voor het libido

Verschillende soorten maca

Maca is er in verschillende soorten toepassingen. Deze toepassingen drukken zich uit in 3 kleuren. Er is gele maca, rode maca en zwarte maca. De gele maca is de meeste verkrijgbare soort met erg brede eigenschappen. Echter blijkt uit een fytonutriëntenanalyse dat rode maca hogere niveaus van alkaloïden, tannines en saponinen bevat. Zwarte maca is een zeldzaamste soort. Vanwege mannelijk eigenschappen wordt zwarte maca ook wel ‘’mannen maca’’ genoemd. Echter is zwarte maca ook geowon geschikt voor vrouwen. 

Maca supplementen

De supplementen van maca komen uit Peru. Diverse boerengemeenschappen in verschillende delen van Peru laten een hoogwaardig maca supplement tot stand komen. Op zoek naar een maca supplement? Vitaminesperpost heeft een aanbod aan gele maca, rode maca, zwarte maca, raw maca, Maca Premium en Super Maca verkrijgbaar. 

Mucuna pruriens voor een positieve invloed op het afweersysteem

Steeds meer mensen maken gebruik van mucuna pruriens kopen. Mucuna pruriens wordt al heel lang gebruikt in in de traditionele Ayurveda in India. Mucuna pruriens kan zorgen voor het goed laten functioneren van het zenuwstelsel, is goed voor het libido van man en vrouw en draagt bij aan normale menstruatie. Bovendien kan het een zeer positieve invloed hebben op het afweersysteem.  Het is geschikt voor zowel vegetariërs als veganisten. Deze blog is echter geen medisch advies.