Blogsite voor Jan en Alleman!

Thuis

De Marokkaanse woonstijl in huis halen doe je zo

Marrokaanse of Arabische lampen

De Marokkaanse woonstijl is eigenlijk een combinatie van veel kleur en Arabische attributen. Deze woonstijl is eenvoudig te combineren met andere woonstijlen, zoals de Scandinavische en de Oosterse. In dit blog leggen we uit hoe je zelf de Marokkaanse woonstijl kan toepassen, welke woonaccessoires er passen en geven we enkele interessante interieurtips.

Marokkaanse woonstijl

De Marokkaanse stijl is er een die al heel lang meedoet, maar de laatste tijd pas echt veel in populariteit is gaan groeien. De reden hiervoor is het groeiende aantal aanbieders van Marokkaanse producten, zoals woonaccessoires. Bij deze producten moet je denken aan vloerkleden, Marokkaanse of Arabische lampen en sierkussens. Al deze woonaccessoires zijn eenvoudig toe te passen aan het interieur en kunnen dus ook geplaatst worden in een andere woonstijl.

Sprookjesachtig

Kleuren zijn het belangrijkste kenmerk van de Marokkaanse stijl. Overal waar je deze stijl tegenkomt zal je heel veel kleur zien en geeft dit een sprookjesachtig gevoel. Dit gevoel wordt alleen maar versterkt door de kleurrijke woonaccessoires. Wil je zelf de het kleurrijke Marokko in huis halen? Ga dan aan de slag met schitterende Marokkaanse sierkussens of vloerkleden. De woondecoratie is zo ontzettend belangrijk dat je hier niet omheen kan.

Combineer woonstijlen

De Marokkaanse stijl kan goed gecombineerd worden met verschillende stijlen. Hierdoor is het mogelijk om bij deze woonstijl moderne aspecten prachtig te combineren. Zo kun je de patronen kleurrijk houden, maar wit en neutrale tinten als basis hebben. Op deze manier creëer je een Marokkaans design met een modern tintje. Ook met de Scandinavische stijl passen de Marokkaanse tinten goed. Zo kan een industrieel interieur prachtig zijn als er een opvallende Marokkaanse lantaarn boven de tafel hangt.

Woonaccessoires online bestellen

Men kan tegenwoordig alles online bestellen. Toch gaat men voor woonaccessoires of gerelateerde artikelen aan wonen toch liever naar de fysieke winkel. Even het artikel zien en voelen, dat is waarom men voor deze producten naar de winkel gaat. Toch is dat niet nodig, gezien het aantal online aanbieders van woonaccessoires. Een bekende online winkel is Merel in Wonderland. Zij verkopen allerlei mooie Oosterse woonaccessoires en hebben een eigen merk in vloerkleden; Wonder Rugs.

Met mooie sfeerfoto’s krijg je direct een gevoel hoe het product er bij jouw thuis uit zou kunnen komen te zien. Het geeft je ruimtelijk inzicht en de mogelijkheid om de grootte van producten op werkelijke schaal in te schatten. Ideaal toch!