Blogsite voor Jan en Alleman!

Thuis

De opties van een dakkapel

Dakkappellen zijn bij veel huizen te vinden. En met goede reden! Er zijn vele soorten en stijlen dakkapel, waardoor er wel eentje bij elke stijl huis past. Daarnaast geeft het hebben van een dakkapel in de zolder vele voordelen. In deze blog zijn alle opties van een dakkapel te lezen.

Prefab dakkapel

Allereerst zal er geschreven worden over de verschillende soorten dakkapel. Hier is de prefab dakkapel er eentje van. Een prefab dakkapel wordt in één onderdeel vooraf geproduceerd in een fabriek of in de werkplaats van een dakkapellen- specialist. Omdat het bestaat uit één onderdeel, zijn er geen naden te vinden. Dit zorgt ervoor dat de dakkapel waterdicht is en een hoge isolatiewaarde heeft. Een prefab dakkapel kan daarnaast in één dag geplaatst worden, zodat er minder moeite is voor de bewoner van het huis. Tegen deze voordelen staat wel dat de dakkapel niet op maat gemaakt kan worden. Wilt u uw oude dakkapel vervangen met een prefab dakkapel? Dan moet er wel opgelet worden of het nieuwe dakkapel erin past.

Kunststof dakkapel

Dan bestaat er nog de kunststof dakkapel. Deze wordt gemaakt van kunststof, wat vele voordelen met zich meebrengt. Zo is een kunststof dakkapel zeer eenvoudig om te onderhouden, omdat de kunststof niet wordt aangetast door verschillende weersomstandigheden. Ook hoeft het niet geschilderd te worden, omdat de kleur in het materiaal zit en dus niet zal vervagen. Daarnaast heeft een kunststof dakkapel een hoge isolatiewaarde, waardoor er minder warmte verloren wordt. Het nadeel is de iets wat hogere prijs, zeker vergeleken met een houten dakkapel.

Houten dakkapel

Houten dakkapellen zijn erg stevig en hebben een hoge isolatiewaarde. De onderdelen zijn direct te bestellen in standaardmaten, waardoor het dakkapel snel geplaats kan worden. De prijs van een houten dakkapel is ook relatief laag, al hebben de dakkapellen niet echt een lange levensduur. Houten dakkapellen zijn ook meer werk in het onderhoud, omdat hout wel erg aangetast kan worden weersomstandigheden. Dingen zoals verf horen bijgehouden te worden, wat misschien niet iedereen even snel zou willen (laten) doen.

Wilt u weten welke dakkapel het beste pas bij uw huis en dak? Een dakkapellen specialist kan daarbij helpen.

Voordelen

Het hebben van een dakkapel brengt meer voordelen met zich mee dan men misschien zou denken. Allereerst stijgt de waarde van een woning wanneer het huis een dakkapel heeft. Dit komt omdat een dakkapel meer ruimte creëert, waardoor het huis ook meer ruimte heeft. Daarnaast brengt een dakkapel meer licht en een groter gebruiksoppervlakte. Kortom, er is extra ruimte op de zolder, waardoor de waarde van het huis zal stijgen. De zolder kan beter gebruikt worden, omdat het natuurlijker verlicht is en groter toont.

Zo wordt maar weer gezien: er zijn vele opties als het gaat om dakkapellen.