Blogsite voor Jan en Alleman!

Nieuws

De perfecte vakantie voor deze zomer!

Glamping tent

We zitten alweer in begin juni en dit betekent dat de vakantie periode er weer aan zit te komen. Over een klein maandje hebben alle scholen alweer zomervakantie en zal je misschien zelf ook wel op vakantie gaan. Als je al een vakantie hebt geboekt dan hoef je je helemaal nergens meer druk om te maken. Maar zit je nog te twijfelen over de perfecte vakantie die je kunt boeken? In deze blog geef ik jullie wat tips voor een leuke vakantie, zowel in Nederland als in het buitenland.

Een vakantie in Nederland

De meeste mensen denken bij een zomer vakantie vaak aan vakantie in het buitenland. Maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Tegenwoordig heb je in Nederland ook al genoeg faciliteiten waar je je zomer erg leuk kunt door brengen. Of je nou met je gezin op vakantie gaat of met vrienden of vriendinnen, het kan allemaal. Als je nou een wat kleiner budget hebt voor de vakantie dan kan je het beste voor een tent of caravan gaan. Je kunt je tent uit de schuur pakken en lekker gaan kamperen in de bossen van Nederland. Als je nou voor wat meer luxe wilt gaan van je ook een glamping tent huren. Glamping is het nieuwste kamperen in Nederland. Het is allemaal net wat luxer en je hebt een stuk meer voorzieningen dan in een normale tent. Daarnaast staat deze glamping tent ook op een verhoging waardoor je geen last zult hebben van vieze beestjes etc.

Een vakantie in het buitenland

Als het in Nederland nou helemaal niet zulk zomers weer is en je toch de zon wilt zien dan kan je het beste naar het buitenland gaan. Veel bekende vakantielanden die elke zomer weer terug komen zijn: Frankrijk, Spanje en Italië. Dit zijn de vakantielanden waar de meeste Nederlanders naar toe gaan. Een opkomend vakantie land voor de Nederlanders is Griekenland. In Griekenland kan je de hele zomer genieten van een heerlijk zonnetje en erg warm weer. In juni liggen de temperaturen tussen de 20 en 30 graden. Maar in augustus kan het oplopen tot wel 40 graden! Naast het zonnen en zwemmen in Griekenland is er ook erg veel cultuur. Griekenland bestaat uit heel veel eilanden waarop veel geschiedenis te zien is. Griekenland kent dan ook erg veel oude steden met leuke terrasjes. De laatste tijd wordt Griekenland ook steeds bekender door het heerlijke eten. Steeds vaker zie je in Nederland Griekse restaurants. Maar de echte heerlijk gyros kan je toch echt het beste in Griekenland zelf eten.