Blogsite voor Jan en Alleman!

Nieuws

De rode loper

Is de ‘red carpet’ enkel iets van tv? Zeker niet! Als jij een leuk evenement gepland hebt staan, kun jij je gasten een groots entree bieden met een rode loper. Zo voelen ze zich allemaal de ster van het feest. Deze loper is namelijk de perfecte manier om je gasten te verwelkomen op een speciale avond. Zet ze in de spotlight, biedt ze een drankje en het feest kan beginnen. Benieuwd naar mijn blog? Lees dan snel verder!

Très chic

De sleutel tot een geslaagd evenement ligt in de entree. De entree moet namelijk een vibe creëren die je gasten in de juiste stemming brengt. Dit kan een feeststemming zijn of simpelweg een vibe van allure en klasse. Met een roodgekleurde loper kun je eigenlijk nooit misgaan. Daarnaast kun je de entree voor de rest zelf aankleden hoe je wilt. Gebruik chique afzetpaaltjes om de loper af te bakenen, zet een lopend buffet aan de entree, waar gasten hun champagne en/of petit fours kunnen afhalen en maak de avond groots met wat ‘paparazzi fotografen’ die de gasten vereeuwigen op een mooie foto.

Welke kleur?

Een rode loper is natuurlijk rood, maar er kan een groot verschil zitten in materiaal en kleurschakering. Je kunt voor fel ‘tomatenrood’ gaan of voor een wat donkerdere kleur, zoals burgundy. Welke kleur je kiest zal gedeeltelijk afhankelijk zijn van je persoonlijke voorkeuren, maar het is ook belangrijk in gedachte te houden dat verlichting invloed heeft op de kleur. Er kan ook een loper worden gebruikt die geheel in thema is met het feest. Denk hierbij aan kunstgras op een voetbalgala of roze bij een prinsessenfeest. Het hoeft niet altijd rood te zijn, hier kan mee gespeeld worden. Neem wel in gedachten dat rood de kleur van chique is. 

Rode lopers geschikt voor ieder evenement

Rode lopers zijn niet enkel geschikt voor de grootste evenementen of ‘the party of the year’. Je kunt ze ook voor kleinere evenementen gebruiken, zoals een jubileum, een personeelsfeest of een bruiloft. Ook als je kind geslaagd is, kan een roodgekleurde loper de perfecte entree vormen om iedereen in de feeststemming te brengen. Daarnaast helpt een loper om gasten de juiste richting in te sturen. Want stel dat je wel een heel groot evenement gepland hebt en je verwacht veel gasten, dan helpt de rode loper je om de gasten naar de ingang te begeleiden. Naast het chique beeld zorgt het dus ook voor een functioneel voordeel.