Blogsite voor Jan en Alleman!

Nieuws

De schuttingen voor onze nieuwbouwwoning

schuttingen

Onze nieuwbouwwoning wordt over 2 maanden opgeleverd. Zo vlak voor de zomervakantie kunnen we er eindelijk in! Het proces verloopt tot nu toe goed, er zijn geen gekke bouwproblemen geweest tussendoor. We hadden zelf ruimte keuze voor een keuken en sanitair. Voor een meerprijs konden we mooie deuren uitzoeken. De complete bouw van de woning is gereed. De nieuwe buren hebben we inmiddels al ontmoet. We hebben het hoekhuis gekocht dus we hebben alleen aan onze rechterzijde buren. Toevallig kreeg ik laatst een belletje van de nieuwe buren met de vraag of wij een avondje langs wilde komen, zodat we gezamenlijk de nieuwe schuttingen kunnen uitkiezen. Gezellig!

 

 

Regels en wetten

Wat wij alle 4 niet wisten is dat er veel regels en wetten aan schuttingen vastzitten. Dit is per gemeente bepaald. Dit gaat dan om de hoogte en de breedte van de schutting. En wat bleek, in ons contract stonden ook nog richtlijnen zodat niet iedereen een andere hoogte van schuttingen neer zou zetten. Iedereen was verplicht om de 1.60 meter aan te houden. Gelukkig is dit een standaardmaat dus hadden geruime keuze. De woning naast onze nieuwe buren is tot op heden nog niet verkocht. Dit geeft hen de vrijheid om een schutting te plaatsen zonder de mening van de 3e partij. Als de woning verkocht wordt en de nieuwe buren zijn het niet eens met de schutting hebben zij geen rechten. We zijn beide een jong stel, alle 4 begin dertigers en zij hebben kinderen. Wij (nog) niet. We keken in verschillende boekjes waar schuttingen in stonden, van vele bouwmarkten. De prijzen vielen ons behoorlijk tegen, om eerlijk te zijn. We moesten beide de complete tuin voorzien van schuttingen, het tussengedeelte was dan voor de gezamenlijke kosten. We besloten eens op internet te kijken naar een goedkopere oplossing.

 

 

Tablets, telefoons en laptops op tafel

Het was een lange avond met een drankje en een hapje. We hadden een bepaald bedrag in ons hoofd per schuttingdeel. Uiteindelijk kwam de nieuwe buurvrouw met het idee om zwarte schuttingen te nemen. Het was gemaakt van hout wat dan al geschilderd is en wat geen onderhoud vergt. Geen onderhoud was van onze kant een eis, dat wordt zo’n klusje wat toch nooit gedaan wordt. Zij waren het daar gelijk mee eens. De zwarte schutting was nog goedkoop ook, we waren verbaasd. De prijs per schuttingdeel lag lager dan dat wij in gedachte hadden. We toostte op een goede afloop en bestelde de schuttingen. De bezorgdatum konden we zelf opgeven en besloten ze over 2 maanden te laten leveren. Eerst maar eens de binnenkant van de huizen op orde brengen en daarna de tuin!