Blogsite voor Jan en Alleman!

Nieuws

De voordelen van arganolie voor de baard!

Arganolie is afkomstig uit Marokko. Heb je wel eens het haar van Marokkaanse vrouwen gezien? Dit is vaak lang en vol. De olie zit vol met vitamine E en dringt diep door in de schacht van het haar. Alle goede stoffen komen dus gelijk terecht bij de wortels. Voor mannen is arganolie ook fijn om te gebruiken. Je kan het gebruiken als baardgroei middel op je stoppels. Het verzacht ook gelijk de huid. De resultaten zijn snel voelbaar. Ook dat heeft weer met de vitamine E te maken. Daarnaast bevat arganolie polyfenolen die een antioxidante werking hebben. Daarnaast werken ze kalmerend en helend. Ze maken de huid van je handen en voeten weer extra zacht. Ook als je ontstekingen hebt (zoals een ontstoken nagelriem) dan is deze snel weer verdwenen dankzij arganolie. 

Wondermiddel dat goed is voor alles 

Arganolie is nog niet zo heel lang op de Nederlandse markt. Toch is het al volledig omarmd door Nederlandse beauty- en skincare fans. Zij zijn al bekend met de vele voordelen van deze wonderolie. 

Arganolie is een natuurlijk product: de olie wordt geperst vanuit de noot die afkomstig is van de arganboom. Het bevat geen chemische stoffen die je niet kan uitspreken. Integendeel, het zit vol met goede stoffen die voor vele voordelen zorgen. 

Arganolie helpt tegen huidveroudering

Blijf consistent arganolie smeren en je zult merken dat je minder snel rimpels krijgt dan vriendinnen met dezelfde leeftijd. Dankzij de antioxidanten in arganolie blijven de vrije radicalen van buitenaf veilig op afstand. Denk hierbij aan uitlaatgassen van bussen en auto’s. Daarnaast is het wel belangrijk dat je je lichaam en huid verzorgt van binnenuit.

Het werkt genezend bij huidziekten 

Arganolie is helend en kalmerend dankzij die gezonde polyfenolen. Dankzij de antioxidanten werkt het ontstekingsremmend. Huidtypen met rosacea en acne zullen dus blij zijn met arganolie. De rode huid kalmeert en de ontstekingen van de acne verdwijnen als sneeuw voor de zon. Vind je de structuur van de olie toch iets te vet? Arganolie wordt ook verwerkt in crèmes.  

Huidverzorgingsproduct voor alle huidtypes 

Arganolie is geschikt als cosmetica voor alle huidtypes. De droge huid krijgt extra verzorging en essentiële vetten toegediend. Voor de vette huid is het juist goed om de overproductie van talg en olie van de huid tegen te gaan. Zo zie je dat arganolie echt een wondermiddel is. Probeer het zelf eens uit en laat je verassen door de werking van dit natuurlijke middel. Arganolie is vaak 100% biologisch en daarom goed voor de huid en haar.