Blogsite voor Jan en Alleman!

Nieuws

De voordelen van een gaming pc

Hoewel game consoles zoals de PlayStation, Xbox en de Nintendo Switch steeds beter en populairder worden, zijn er nog steeds gamers die zweren bij een gaming pc boven een game console. Veel pc gamers zijn relatief ouder dan de gamers die gebruik maken van een game console maar toch wordt pc gaming ook steeds populairder onder de jongeren. Niet alleen de aanschaf van een snelle pc maar ook het zelf bouwen van een game pc neemt toe in populariteit. Maar waarom kiezen steeds meer gamers voor een ‘oldschool’ pc en niet voor een game console? In deze blog vertellen we je alles over de voordelen van een gaming pc. 

Geen beperking

Een van grootste voordelen van een gaming pc is dat je niet beperkt wordt tot de lancering van de nieuwe console. Bij populaire consoles zoals de PlayStation 4 of de Xbox One gaan er gemiddeld 6 tot 8 jaar overheen tot de nieuwe console wordt gelanceerd. Tussendoor wordt het huidige model nog wel verbeterd zoals bij PlayStation waar ze met een verbeterd model komen van de PS4 namelijk de PS4 Slim en de PS4 Pro. Echter zijn de verschillen ten opzichte van de eerste versie niet aanzienlijk groot. Zo is de PS4 Slim dunner en de PS4 Pro weer dikker maar ondersteunt 4K (als je tv en de game dit ook ondersteund). Bij een gaming pc hoef je niet te wachten tot het nieuwste model pc uit is. Je kunt namelijk zelf aan de pc sleutelen om deze sneller te maken of mooiere graphics te hebben. Daarnaast kan je naast het upgraden van de hardware ook kiezen om een beter beeldscherm te kopen of een ergonomische muis. 

PC Exclusives

Net als dat PlayStation, Switch en Xbox exclusieve games hebben om op hun consoles te spelen heeft pc dat ook. Sterker nog, het aantal exclusives en het aantal games dat voor pc is ontwikkeld is vele malen groter dan dat voor de consoles. Doordat de populariteit van gaming pc’s onder jonge gamers de laatste jaren toeneemt, hebben veel spelontwikkelaars ervoor gekozen om hun game ook voor de pc te maken waardoor de console exclusives dus minder exclusief zijn geworden. Sommige games kunnen ook nooit op een game console gespeeld worden omdat je simpelweg met zonder toetsenbord en muis het spel niet kan bedienen. 

Controller of toetsenbord

Waarbij je met een game console beperkt wordt tot een controller, kan je met een gaming pc naast je toetsenbord er ook voor kiezen om op je pc met een controller te spelen. Hierdoor kan je spelen die beter met een controller te bedienen zijn gewoon op de pc spelen. 

De prijs

Velen vinden de prijs voor een gaming pc te hoog. Echter is de keuze aan jezelf. Je hebt namelijk game pc’s tussen de prijsrange van 300 tot 400 euro waardoor je in dezelfde klasse zit als een PlayStation, Switch of Xbox. Daarnaast het upgraden van je gaming pc een keuze waardoor je zelf in de hand hebt hoeveel je wil uitgeven. Daartegenover staat dat jij je pc waarschijnlijk vaker gebruikt dan alleen voor gamen dus als je de uren verdeeld over het prijskaartje ben je waarschijnlijk goedkoper uit dan wanneer je alleen gebruik maakt van je PlayStation voor gamen. Genoeg redenen om dus voor een gaming pc te kiezen.