Blogsite voor Jan en Alleman!

Thuis

De voordelen van het inhuren van een verhuisbedrijf

Een verhuizing kan erg simpel zijn wanneer je bijvoorbeeld op kamers gaat. Doordat er alleen maar een kleine kamer ingericht hoeft te worden, hoeft er maar een kleine hoeveelheid spullen verhuisd te worden. Echter, wanneer je met een heel gezin van huis naar huis gaat verhuizen heb je natuurlijk veel meer spullen die verhuisd moeten worden. En je hebt altijd meer spullen dan je denkt. Doordat je al heel veel moet regelen voor de verhuizing is het fijn als je niet teveel stress hebt op de verhuisdag zelf. De verhuizing uitbesteden is daarom een goeie optie. Er zijn nog meer redenen waarom een verhuizing uitbesteden wordt aangeraden. In dit artikel gaan we hier dieper op in.

Verhuizers zijn professioneel en ervaren

Zoals de kop van deze paragraaf al aanduidt, zijn verhuisbedrijven professioneel en ervaren. Althans, wanneer je voor een goed verhuisbedrijf kiest. Er zijn namelijk veel verhuisbedrijven die zich bijvoorbeeld niet eens hebben ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Zij hebben enkel een bus ter beschikking en noemen zich een verhuisbedrijf omdat zij jouw spullen wel van A naar B willen vervoeren. Maar je vindt het natuurlijk belangrijk dat dit ook veilig gebeurd en al jouw spullen onbeschadigd aankomen in je nieuwe woning. Hierom is het van belang om verschillende verhuisbedrijf goed te vergelijken en naar verschillende factoren zoals de keurmerken te kijken. Kies altijd voor een verhuisbedrijf die is aangesloten bij Erkende Verhuizers.

Wanneer je een goed verhuisbedrijf hebt gekozen heeft dit als voordeel dat je erg efficiënt kan verhuizen. Doordat jullie zelf op andere zaken kunnen concentreren, kan er veel worden gedaan op de verhuisdag. Daarnaast hoef je zelf geen vervoer te regelen en wordt alles snel verhuisd doordat de verhuizers ervaring hebben en precies weten hoe ze spullen het beste kunnen inpakken en vervoeren. Tevens kan het lastig zijn om zware of grote meubels naar een 1e, 2e of misschien wel 3e verdieping te verplaatsen. Dit kan wel met een verhuislift. Een verhuislift huren kan eenvoudig bij veel verhuisbedrijven. Zij zullen je spullen dan veilig omhoog verhuizen.

Lichamelijke klachten

Een verhuizing is niet niks. Alles, groot of klein, licht of zwaar, moet in je nieuwe woning komen. Het kan dan goed voorkomen dat je iets zwaars tilt waardoor je last krijgt van je rug. Dat is natuurlijk erg vervelend. Dit komt doordat je niet gewend bent om zware spullen te tillen en/of omdat je op de verkeerde manier tilt. Dit laatste is vaak het geval. Verhuizers weten precies hoe zij moeten tillen en het scheelt jou weer (rug)klachten!

Minder stress op de verhuisdag

Zoals in de inleiding al werd benoemd komt er veel op je af als je gaat verhuizen. Er moet veel voorbereid worden, maar er moeten bijvoorbeeld ook adressen worden gewijzigd bij veel instanties. Wanneer je je niet zorgen hoeft te maken hoe al jouw spullen verhuisd gaan worden, scheelt dit weer een hele hoop zorgen. Het geeft je dus wat meer rust in je hoofd en eventueel ook bij de andere gezinsleden.