Blogsite voor Jan en Alleman!

Nieuws

Denk jij erover na om een (nieuwe) fiets te kopen?

Wil je graag weten of een fiets kopen iets voor jou is? Lees dan snel verder, want in dit blogartikel vertellen we je alles over fietsen. Zo leggen we uit wat een fiets is, wat de verschillende soorten zijn en waarom je juist voor een fiets zou moeten kiezen. Daarnaast geven we je handige tips over hoe je de perfecte fiets vindt én vertellen we je hoeveel die gemiddeld kost. Kortom: alles wat je moet weten over fietsen, lees je in dit blogartikel. 

Wat is een fiets?

Een fiets is eigenlijk niets meer dan een twee- of driewielig voertuig waarmee je zelf kunt trappen. Op die manier kan je (bijna) overal naartoe rijden, mits het weer en de omstandigheden dat toelaten natuurlijk. Bovendien is het goed voor je conditie én het milieu, want met de fiets maak je geen gebruik van fossiele brandstoffen.

Wat voor fietsen zijn er allemaal?

Er zijn heel wat verschillende soorten fietsen te koop, maar we kunnen ze grofweg in drie categorieën indelen. Zo heb je de racefiets, de stadsfiets en de mountainbike. Welke fiets je uiteindelijk koopt, hangt natuurlijk af van waarvoor je ‘m gaat gebruiken. Wil je bijvoorbeeld vooral in de stad rijden, dan is een stadsfiets zoals Cortina fiets een goede keuze. Ga je liever offroad, dan is een mountainbike een beter idee. En ben je van plan om regelmatig lange afstanden te fietsen? Dan is een racefiet misschien wel iets voor jou.

Waarom zou je eigenlijk voor een fiets kiezen?

Dat hangt natuurlijk helemaal af van wat je wensen en behoeften zijn, maar over het algemeen zijn er drie belangrijke redenen waarom mensen voor een fiets kiezen. Zo is het goed voor je gezondheid, goed voor het milieu én bespaart het je ook nog eens geld.

Waar moet je op letten als je een fiets gaat kopen?

Als je een fiets gaat kopen, is het belangrijk om even stil te staan bij wat je precies wilt. Zo moet je bijvoorbeeld beslissen of je voor een tweedehands of nieuwe fiets wilt gaan. Ook de afmetingen zijn belangrijk: kies je voor een dames- of herenfiets? En welke maat past het beste bij jou? Daarnaast is het ook aan te raden om even na te denken over de versnellingen en bandmaat. Kortom: er zijn heel wat dingen waar je op moet letten als je een fiets gaat kopen.

Hoeveel kost een fiets?

Hoeveel je precies kwijt bent aan een nieuwe fiets, hangt uiteraard af van allerlei verschillende factoren. Zo is het merk, de maat en het type allemaal bepalend voor de prijs. Maar over het algemeen kan je stellen dat een goede (nieuwe) fiets tussen de €500,- en €1500,- kost. Natuurlijk zijn er ook goedkopere of duurdere fietsen te koop, maar dat is dan meestal voor een specifieke doelgroep.

Kortom: als je overweegt om een nieuwe fiets aan te schaffen, is het belangrijk om even stil te staan bij wat je precies wilt. Succes!