Blogsite voor Jan en Alleman!

Nieuws, Online, Studie, Werk

Deze dingen heb je nodig wanneer je een winkel opent

Bij elke wandeling door de stad zie je wel een nieuwe winkel die recent is geopend. Ben jij van plan je eigen winkel te openen, en ben je nu bij de stap van de inrichting? Dan komt dit artikel hopelijk goed van pas. Wij vertellen je wat je zoal nodig hebt voor de opening van je eerste winkel.

De officiële opening

Of je nu van plan bent een groot feest te geven of simpelweg de deuren te openen, zonder bepaalde producten zullen je nieuwe klanten niet snel terugkomen. Zo is het uiterst belangrijk om genoeg prijskaartjes te hebben zodat men niet hoeft te vragen hoeveel iets kost. Ook genoeg rolletjes papier voor je pinautomaat en natuurlijk papieren tasjes en inpakpapier voor cadeautjes mogen niet ontbreken. En heb je aan je visitekaartjes gedacht, of een foldertje met kortingscode? Een hapje en drankje horen natuurlijk ook aanwezig te zijn tijdens een feestelijke opening!

Verwen de klanten tijdens de opening extra goed. Pak hun aankoop mooi in en geef ze een kortingsbon voor een volgende aankoop of een klein cadeautje. Zo is de kans groot dat ze hun aankoop delen op social media en met vrienden, en dat ze nog een keer terugkomen om gebruik te maken van de korting.

Duidelijke informatie

Wil je mensen laten weten dat er een speciale actie is, of dat de nieuwe collectie onderweg is? Of heb je een andere belangrijke boodschap voor je klanten? Gebruik dan professionele kliklijsten. Je kunt online displaymaterialen kopen in alle vormen en maten. Denk hierbij aan posterlijsten, krijtborden of stoepborden om nog meer mensen naar je leuke nieuwe winkel te trekken.

Tip: Kies displaymateriaal dat bij je concept past. Heb je een hippe conceptstore? Dan staat een handgeschreven krijtbord waarschijnlijk mooier dan een gedrukte poster. Kies ook de juiste maat. Te klein, en niemand ziet je boodschap. Te groot, en je klanten worden afgeleid en kijken niet naar je mooie producten.