Blogsite voor Jan en Alleman!

Werk

Dit is één van de populairste manieren om te investeren voor beginners

Investeren is vandaag de dag zeer populair. Veel Nederlanders weten dat deposito sparen niet veel oplevert en zoeken naar een manier om hun geld in waarde te laten stijgen. Je kunt willen investeren om veel verschillende redenen. Wat je eigen reden ook is, investeren op een manier die bij je past, is mogelijk. Vroeger moest je om te kunnen investeren gelijk een hoog bedrag inleggen. Tegenwoordig zijn er veel websites en manieren die investeren al vanaf een laag bedrag mogelijk maken. In deze blogpost gaan we het hebben over één van de meest populaire manieren om te investeren anno 2022.

Investeren in goud en zilver

In de top vijf van de meest populairste manieren om te investeren, staat investeren in zilver en/of goud op nummer vijf. Dit is een zeer geschikte optie om te investeren voor beginners. Met het investeren in zilver of goud, krijg je een fysiek product in handen. Ook is het een wereldwijd beleggingsproduct dat je overal en wanneer je zelf wilt, kunt verkopen. Er valt ook nog eens winst op te maken, doordat de zilverprijs steeds verandert, en in de meeste gevallen vaak stijgt. Waar moet je op letten bij het zilverbaren kopen? Allereerst ga je voor zilver of goud dat voorzien is van een certificaat of een erkend keurmerk. Een goed keurmerk is bijvoorbeeld het “Good Delivery” keurmerk. Deze is uitgegeven aan bedrijven die door de London Bullion Market Association (LBMA) zijn goedgekeurd. Zilver of goud met dit keurmerk voldoen aan de strenge eisen omtrent de zuiverheid van het product.

Let hierop bij het investeren in zilver

Wanneer je investeert in zilver, liggen de prijzen een stuk lager dan wanneer je investeert in goudbaren. Dit maakt dat veel beginnende investeerders liever beginnen met het investeren in zilver. Wél betaal je vaak als particuliere koper veel geld over je zilverbaren. Dit is niet zo bij goudbaren. Dit komt omdat goud wordt gezien als beleggingsproduct en zilver als een industriële grondstof. Wanneer je toch wilt investeren in zilver, kun je soms als particuliere koper beter voor zilveren munten gaan. Hier betaal je een stuk minder belasting over omdat ze vallen onder de margeregeling. Als zakelijke koper is het dan vaak wel weer mogelijk om de 21 procent BTW terug te vorderen. Wil jij snel wat geld bijverdienen? Dan is het mogelijk om je oude goud en/of zilver te verkopen aan de hierin geïnteresseerde bedrijven. Deze bedrijven willen het zilver kopen en geven je er een eerlijk bedrag voor. Ook kun je hier terecht voor je oude gouden sieraden of andere items.