Blogsite voor Jan en Alleman!

Nieuws

Dit zijn de interieurstijlen waar een epoxyvloer het beste bij past

Een epoxyvloer is een naadloze, gietbare vloer die extreem sterk is en vloeistofdicht. Door deze belangrijke eigenschappen wordt deze soort vloer dus veel toegepast in bedrijfspanden. Sinds de 21ste eeuw worden epoxyvloeren ook steeds meer en meer aangebracht in bewoonbare gebouwen. De meeste interieurarchitecten en experts worden met de dag enthousiaster over deze soort vloer en experimenten er ook mee in verschillende interieurstijlen. Ben je van plan een epoxy vloer te nemen, maar weet je niet welk soort interieur erbij past? Lees verder welke stijlen het beste samengaan met een epoxyvloer. 

1: Een design interieur 

Een design interieur heeft veel weg van de interieurstijlen die voorkomen in films als James Bond. Dit soort interieurs zijn heel strak en chique. Er is dus weinig versiering, maar er is een aantal meubels die in de schijnwerpers staan in zulke ruimtes. Dit zijn over het algemeen meubels die een bijzonder design hebben, zoals meubels met technische, moderne elementen of dunne lijnen. Een epoxyvloer past hier perfect bij: het voegt een nog strakker tintje toe aan het gehele interieur. Bovendien geeft het de ruimte een luxe uitstraling. 

 

Bij design interieurs wordt vaak een grijze epoxyvloer toegepast, maar andere grijstinten of de kleur zwart passen er ook perfect bij. Een witte vloer is ook perfect als je wat donkerdere meubels hebt. Andersom is het juist mooier om witte meubels te nemen wanneer je gaat voor een donkergrijze of een zwarte epoxyvloer.

2: Een industrieel interieur 

Bij een industrieel interieur staan ruwe, onafgewerkte materialen centraal. Denk aan bijvoorbeeld beton, metaal, baksteen of hout. Door het verwerken van ruwe en robuuste materialen in de ruimte in grote mate, ontstaat er een ‘feeling’ van een fabriek. Dit gaat vaak gepaard met vintage elementen, zoals een houten kast of een leren bank. Het kleurenpallet van een industrieel interieur bestaat dus vooral uit verzwakte, sobere kleuren zoals bruin, grijs, zwart en wit. Hier past een epoxyvloer perfect  bij! 

3: Een landelijk interieur

Bij deze interieurstijl is het einddoel om een warme en huiselijke sfeer te creëren. Het heeft veel weg van de klassieke stijl, maar dan zonder het luxe tintje. De meubels die vaak worden genomen bij een landelijke interieur zijn van hout en hebben ronde vormen. Naast hout worden er ook veel andere natuurlijke elementen verwerkt in het interieur design. Het kleurenpallet bij een landelijk interieur is heel licht en simpel (met roomwit als hoofdkleur), met hier en daar wat aardse accenten. De meest voorkomende meubels en accessoires bij een landelijk interieur zijn manden en servies van porselein.