Blogsite voor Jan en Alleman!

Thuis

Drie voordelen van led-verlichting

Als je aan het kijken bent voor verlichting in je woning, zul je zien dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Je kan kiezen voor bijvoorbeeld spaarlampen, TL-verlichting of Led-verlichting. Ook qua designs zijn er ontelbaar veel verschillende opties. Kijk maar eens rond in de Ikea, en je ziet overal weer iets anders. Zelf ben ik erg fan geworden van Led-verlichting. In deze blog zal ik uitleggen wat de voordelen zijn van deze soort verlichting. 

Voordelig

Een van de grootste voordelen van Led-verlichting, is dat je er veel geld mee kan besparen. Dit lijkt gek, want led-lampen zijn iets duurder dan andere soorten lampen. Het is echter zo dat dit led-verlichting ook veel langer mee gaat. Zo gaan ze een aantal jaar langer mee dan spaarlampen en minstens tien keer zo lang als halogeenlampen. Op lange termijn bespaar je dus veel geld als je gebruik maakt van led-verlichting. Daarbij komt ook nog dat Led-verlichting minder energie verbruikt dan andere soorten verlichting. Door dit lagere verbruik zal je energierekening lager uitvallen en zul je ook hierop kosten besparen. Op korte termijn zal het misschien dus iets meer kosten, maar op lange termijn kun je er flink op verdienen. 

Duurzaam

Een ander voordeel van led-verlichting is dat het een duurzamere vorm van verlichting is. Tegenwoordig zijn mensen zich steeds bewuster van het milieu en ook hierdoor is de led-lamp gestegen in populariteit. Zoals ik net al zei, verbruiken Led-lampen minder energie dan een ander soort lamp. Een led-lamp is wel 85% zuiniger dan een gloeilamp. Naast dat dit in kosten bespaart, zorgt dit ook voor een lagere uitstoot van schadelijke stoffen zoals CO2. Een andere reden waarom led-lampen duurzamer zijn, is omdat led-lampen minder schadelijke stoffen bevatten. Het kwik dat bijvoorbeeld wel in spaarlampen voorkomt, is een schadelijke stof die led-lampen niet hebben. 

Design

Het laatste voordeel, wat voor veel mensen een reden is om voor led-lampen te kiezen, is dat er tegenwoordig enorm veel verschillende mogelijkheden zijn met dit soort lampen. Zo kun je de led-lamp binnenshuis gebruiken, maar kan je deze ook zelfs buiten plaatsen. Daarnaast zijn er ook talloze designs waar je uit kan kiezen. Zo heb je tegenwoordig ook inbouwspots. Dit is een design waarbij de led-lamp in de muur of het plafond zit. Dit is tegenwoordig heel populair en staat erg modern en luxe in je huis. Ook kun je led-verlichting met een dimmer nemen. Hierdoor kun je de hoeveelheid van het licht altijd afstellen met een draaiknop.