Blogsite voor Jan en Alleman!

Werk

Een 3D printer kopen, waar op rekenen?

3D printer kopen

Een 3D printer kopen is heel gemakkelijk geworden. Dat komt doordat compacte en kleine modellen zijn gemakkelijk te gebruiken. Bijvoorbeeld door ze in de werkkamer thuis te zetten. Dit is tegenwoordig ook wel bekend als desktop printing. Iedereen die een bepaald idee heeft kan op die manier heel gemakkelijk met dank aan de printer dit idee gaan uitvoeren. Al is het natuurlijk wel belangrijk om alle zaken die meespelen goed voor ogen te hebben. Denk dan bijvoorbeeld aan de kosten die bij het printen komen kijken. Ook zijn er nog een aantal andere zaken van belang.

De juiste printer voor de taak

Een 3D printer kopen begint allemaal bij een idee. Welke printer geschikt is voor de plannen die jij hebt hangt natuurlijk af van hoe ingewikkeld en vooruitstrevend je idee is. Aan de hand daarvan kan je je verdiepen in de mogelijkheden die de verschillende printers hebben. Dat maakt het goed mogelijk om de beste keuze te maken. Wat daarbij vaak opvalt is dat de aanschafprijs van de geschikte printer helemaal niet zo hoog blijkt te zijn. Zeker de modellen die geschikt zijn als desktopprinter op een werkbureau vallen hier in grote mate onder. Dat ze gemakkelijk te begrijpen zijn speelt ook mee.

Welke verdere kosten zijn er?

Een 3D printer kopen betekent dat er geld gereserveerd moet worden voor de aanschafprijs. Daarnaast betekent het dat er kosten zijn die bij het printen zelf komen kijken. Dat zijn in de eerste plaats kosten voor filament en kosten voor stroomgebruik. Daarnaast is het slim om een model te kiezen waar updates en extra’s aan kunnen worden toegevoegd. Deze uitbreidingen zullen wel ook met een prijskaartje komen. Al dit soort zaken moeten dus ook begroot worden wanneer met een 3D model gewerkt gaat worden. Neem dit allemaal mee bij het bepalen van de uiteindelijke keuze.

klik hier voor informatie over De beste 3D-printers van het moment