Blogsite voor Jan en Alleman!

Nieuws

Een huisdierenverzekering de trend van nu

Huisdieren zijn super populair. De dieren zijn je rots in de branding en staan altijd voor je klaar. Je wilt als baasje het dier dan ook alles kunnen bieden. Mocht een onverwacht bezoekje naar de dierenarts nodig zijn, dan doe je dat! Om grote onverwachte kosten te voorkomen, kiezen steeds meer mensen ervoor om een huisdierenverzekering af te sluiten.

Voor wie geldt dit dan?

Er worden steeds meer verzekeringen afgesloten voor onze trouwe viervoeters. Het gaat hierom een honden- of kattenverzekering. De dieren worden steeds meer als een volwaardig lid van het gezin gezien en het is dan ook logisch dat je ze te allen tijde wilt beschermen. De kosten van de dierenarts worden steeds duurder. Een verzekering biedt dan een mooie oplossing voor alle hoge kosten die plots kunnen verschijnen.

Waar bestaat de verzekering dan uit?

De verzekering heeft een vaste basis dekking. Deze kun je uitbreiden met eventuele extra dekkingen. De basis dekking bestaat uit noodzakelijke operaties, dierenartsconsult en voorgeschreven medicijnen. Eigenlijk alles wat noodzakelijk en onverwacht is om het dier een lekker leven te geven is hiermee wel gedekt. Onder extra dekkingen vallen onder meer vaccinaties, gebitsbehandelingen, castraties en sterilisaties.

Extra dekkingen niet erg gewild

Gezien het feit dat de basis dekking het belangrijkste grotendeels wel dekt, worden volgens verzekeraars niet veel aanvullende dekkingen afgesloten. Desalniettemin, kun je gebitsbehandelingen nooit van te voren al weten en dit risico zou je dan ook kunnen dekken. Wanneer je een pup aanschaft moet je van te voren voor jezelf beslissen of jij het dier wilt laten castreren/steriliseren. Je kan je dan inlezen over de kosten die daaraan verbonden zijn. De keuze is dan aan jou of je hiervoor een verzekering af wilt sluiten ja of te nee.

Verschilt het ook per dier?

Het blijft altijd moeilijk in te schatten of het dier gezond is of gezond blijft. Toch zien we dat rasdieren vaker te maken krijgen met erfelijke aandoeningen. Dit komt doordat zowel de moeder als de vader afkomstig moet zijn van hetzelfde ras, waardoor de kans op aangeboren aandoeningen groter kan zijn. Voor rasdieren is het dan ook verstandig om wel een verzekering af te sluiten. Een kruising tussen twee rassen is over het algemeen gezonder en sterker. Echter, betekent dit niet automatisch dat deze dieren een gezonder leven lijden.

Een huisdierenverzekering is dan ook echt een uitkomst. Op deze manier kun jij je dier net zoveel liefde en verzorging teruggeven als dat je er zelf voor krijgt.