Blogsite voor Jan en Alleman!

Thuis

Een partijtje in coronatijd

Jarig zijn in coronatijd is natuurlijk anders dan anders. Mensen kunnen niet massaal langskomen om je te feliciteren, dus ja hoe vier je het dan? Twee weken geleden was onze tweeling jarig. De jongens werden negen jaar. Ze hebben een paar dezelfde vriendjes en vriendinnetjes, maar ook een aantal eigen maatjes. We geven ze altijd de keuze om samen of apart hun partijtje te houden. Tot nu toe hebben ze er altijd voor gekozen het samen te vieren, dus zowel met hun eigen als gezamenlijke vriendjes en vriendinnetjes. Gelukkig gingen de scholen vanaf 11 mei weer helemaal open en mochten er vanaf toen ook weer verjaardagspartijtjes thuis gevierd worden voor kinderen t/m 12 jaar oud. Wel maximaal tien kinderen in totaal, dus moesten ze deze keer wel wat selectiever zijn in wie ze uitnodigden. Dat vonden ze toch wel erg jammer. Ze konden het niet over hun hart verkrijgen te kiezen tussen hun vriendjes, dus besloten ze het deze keer toch apart van elkaar te vieren. Om het voor onszelf behapbaar te maken, kozen we ervoor de partijtjes niet in één weekend te laten plaatsvinden. We prikten twee woensdagen. Mijn man bedacht wat we thuis voor leuks voor de kinderen konden organiseren.

Verwachtingen

Dat is altijd een van de dingen geweest waar ik over nadacht toen ik nog geen kinderen had: hoe verzin je elk jaar weer een leuke nieuwe activiteit voor een verjaardagspartijtje? Natuurlijk, er zijn heel wat andere dingen te bedenken waar je je eerder zorgen over maakt als je over kinderen krijgen denkt, maar op een of andere manier waren bij mij juist deze kleine praktische zaken de dingen waardoor ik me afvroeg of ik wel een goede moeder zou zijn. Het organiseren van partijtjes, continu van school naar muziekles en dan weer naar de sportclub rijden: het leek me allemaal zo’n enorm gedoe. Maar als je dan een heel leuk iemand tegenkomt die juist een kei is in dit soort dingen, verdwijnen die tegenwerpingen als sneeuw voor de zon.

Knutselen en dansen

Het verbaasde me dan ook niet dat Erik in een mum van tijd een topidee voor beide jongens had bedacht. Aangezien Jip het leuk vindt te knutselen, had Erik bouwpakketten van dinosauriërs besteld. De kinderen konden lekker gaan timmeren en verven en zo hun eigen dino maken. Daarna zouden we gaan barbecueën. Gelukkig was de weersvoorspelling goed en heeft Jip een super leuk dag gehad. Voor Simon had Erik ook iets leuks in petto. Simon wil namelijk graag dj worden, dus hebben we de speelkamer als disco ingericht. Compleet met discobal en mooie lichteffecten van een RGB led strip waardoor de kamer er super feestelijk uitziet. Wij hadden al van die strips in onze keuken, maar bijvoorbeeld ook in ons aquarium aangebracht, dus het is ideaal voor verschillende doeleinden. Simon had een dj-controller voor zijn verjaardag gevraagd, dus hebben we een mooie robuuste voor hem uitgezocht. Zijn partijtje zal beginnen met een muziekquiz, gevolgd door een karaoke-rondje en vervolgens dansen maar! Start de muziek!