Blogsite voor Jan en Alleman!

Vakantie

Eerste keer vliegen? Dit moet je weten!

De afgelopen jaren hebben ontzettend veel mensen ervoor gekozen om met het vliegtuig op vakantie te gaan. Je vraagt je misschien af waarom deze mensen dat doen? Vliegen is toch duur? Dit is gelukkig verledentijd. Op vakantie met het vliegtuig hoeft tegenwoordig helemaal niet duur te zijn ook ben je veel sneller op ja vakantiebestemming als je met het vliegtuig gaat.

Wat mag je meenemen?

Voor veel beginnende vliegers is het uiterlijk lastig om te weten wat je nou precies mee mag nemen en wat niet. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen mag je maximaal 23kg meenemen aan ruimbagage. Als je meer mee wilt nemen dan moet je helaas bijbetalen ook mogen de afmetingen van de koffer niet de 158cm2  overschrijden. Alle liquide middelen moeten afgesloten bewaard zijn.

Handbagage

Uiteraard mag je ook handbagage meenemen in een kleine tas. Als je liquide middelen mee wilt nemen dan kan je dit het beste doen in je koffer doen aangezien je in je handbagage maximaal 100ml per product mag meenemen en maximaal 1L in totaal. Uiteraard mag je wel medicijnen meenemen. Het is wel handig om een doktersverklaring mee te nemen als de douane je wilt controleren.

Verbodenmiddelen

Uiteraard mag je geen verbodenmiddelen meenemen. Denk bijvoorbeeld aan wapens en spullen die lijken op wapens. Ook mogen er geen messen of andere scherpe voorwerpen mee worden genomen.

Paspoort

Uiteraard moet je ten alle tijden op de luchthaven een paspoort kunnen aantonen. Het klinkt misschien stom maar veel mensen vergeten dit aangezien je een paspoort niet vaak gebruikt vergeten mensen vaak hun paspoort te verlengen. Binnen Europa mag je ook reizen met een ID kaart. Een ID kaart is goedkoper maar deze mag je helaas niet gebruiken als legitimatie buiten Europa

Op tijd aanwezig zijn

Als je gaat vliegen moet je ervoor zorgen dat je op tijd aanwezig bent en het liefst 2 uur van tevoren. Als je de luchthaven betreed kijk dan goed waar je naartoe moet aangezien bijvoorbeeld Schiphol enorm groot is. Ook kan het zijn dat de gate nog verandert en je wilt natuurlijk niet te laat komen. Als je met de auto komt is het ook handig om van te voren te kijken of er een plek beschikbaar is op Schiphol.

Beveiligingscontrole

Als je gaat vliegen moet je uiteraard door een beveiligingscontrole. De beveiliging controleert of je geen verboden middelen bij je draagt of in je bagage zit. Als de beveiliging vraagt of hij de in je tas mag kijken moet je ten alle tijden akkoord gaan anders mag je niet door de beveiliging heen.