Blogsite voor Jan en Alleman!

Nieuws

Enkele voordelen van kartonnen verpakkingsdozen

Verpakkingsdoosjes zijn producten die het gemakkelijk maken om levensmiddelen (warm, koud of vloeibaar) van de ene plaats naar de andere te vervoeren. Ze worden steeds populairder in Nederland, vooral bij cateringbedrijven, omdat ze gemakkelijk te gebruiken, licht en compact zijn, in tegenstelling tot plastic verpakkingen. Bovendien zijn kartonnen gondeldoosjes minder vervuilend.

De verschillende soorten kartonnen verpakkingen

Er zijn verschillende soorten kartonnen verpakkingen op de markt, zoals verpakkingen van kraftpapier. Deze worden het meest gebruikt in de cateringindustrie. Ze zijn inderdaad sterk en veelzijdig.
Anderzijds zijn er gondeldoosjes van plantaardig papier, die ook licht zijn en bestand tegen olie en vet. Geen wonder dat ze een favoriet zijn van veel cateringbedrijven.
Vervolgens zijn de vetvrije papier verpakkingsdoosjes aan de beurt. Ze zijn gemaakt voor het vervoer van vettig voedsel. Het is ook belangrijk voor ondernemingen die gespecialiseerd zijn in de verkoop van verf of inkt, zij kunnen deze gebruiken om hun product te vervoeren.
Op de markt vind je ook gondeldoosjes van siliconenpapier. Deze zijn erg populair voor het vervoer van zoete desserts, omdat zij beter bestand zijn tegen vloeistoffen. Tenslotte zijn er de golfkartonnen dozen die levensmiddelen gedurende lange tijd op een bepaalde temperatuur houden. Zoals je ziet, bieden kartonnen verpakkingsdozen je veel keuzemogelijkheden, wat een belangrijk voordeel is ten opzichte van veel andere oplossingen.

Lichtgewicht en biologisch afbreekbare producten

Nogmaals, kartonnen dozen zijn licht van gewicht. De gebruiker kan zijn producten dus gemakkelijk vervoeren. Bovendien nemen ze minder plaats in en zijn ze volledig biologisch afbreekbaar. Zoals je waarschijnlijk al weet, produceren kunststoffen meer afval in het milieu. Door voor kartonnen verpakkingen te kiezen, profiteer je niet alleen van niet-vervuilende producten, maar ook van producten die snel worden afgebroken. Dit vermindert de hoeveelheid afval in het milieu.
Bovendien is de prijs van kartonnen verpakkingen betaalbaarder dan die van aluminium en plastic. Ze zijn ook ideaal om een boodschap over te brengen en de zichtbaarheid van een bedrijf te vergroten. Al met al zijn kartonnen verpakkingsdozen nog steeds de beste optie voor consumenten die veeleisend zijn op het gebied van verpakkingen.