Blogsite voor Jan en Alleman!

Nieuws

Enkellaarsjes: tijdloze mode voor vrouwen

enkellaarsjes

Enkellaarsjes zijn echt onmisbaar in elke vrouwengarderobe. In een tijd waarin qua mode alles kan zijn enkellaarsjes multifunctioneel want ze passen niet alleen prima onder lange broeken, maar zeker ook bij korte rokken. Dat geeft je uiterlijk een speels en vlot karakter en er zijn natuurlijk tijden dat wij vrouwen dat ook willen uitstralen. Enkellaarsjes vullen daarom ook de winkels en dat niet alleen de laatste jaren. Welnee, deze schoen bestaat al eeuwen.

Enkellaarsjes altijd populair

Het is moeilijk voor te stellen maar laarzen bestonden al rond 1000 voor Christus. Ook toen al zag men de praktische kant in van dit soort schoeisel. Natuurlijk miste deze oude laarzen de stijl en elegantie van onze huidige enkellaarsjes. Ze waren vooral van praktisch nut. Zo’n duizend jaar later zie je laarzen overal in de wereld. Maar hoe men toen over mode dacht, verschilt nogal van hoe we er nu tegen aan kijken. Het schoeisel werd gemaakt van bijvoorbeeld zeehondenhuid en vervolgens creatief versiert met hondenharen en zeehond darmen. Tja, tijden veranderen gelukkig. Enkellaarsjes met darmen zijn gelukkig niet meer te krijgen.

Mode voor de vrouw

Enkellaarsjes waren voor de vrouw uit de Victoriaanse tijd ook erg nuttig. Want in deze zeer preutse tijd was het niet toegestaan als vrouw om je enkels te laten zien. Dat vormde uiteraard een probleem als je paard wilde rijden, een geliefd tijdverdrijf voor vooral vrouwen uit de hogere stand. Gelukkig hadden we dus toen al enkellaarsjes. Ook toen al geen darmen of hondenharen meer want de Victoriaanse vrouw hield wel van elegante kleding en stelde dus ook eisen aan hoe hun schoeisel eruit moesten zien. Wat dat betreft verschilden zij niet veel van ons want ook wij willen mooie, elegante schoenen.

Ruime keuze

De keuze in enkellaarsjes is inmiddels enorm. Van platte laarsjes tot hoge hakken. Het is er allemaal. Daarnaast is de keuze uit prints eindeloos. De trend voor dit seizoen zijn barokke prints. Durf jij dat aan? Je kunt met laarsjes eindeloos variëren. Denk bijvoorbeeld ook aan opvallende gespen, maar ook de zolen mogen tegenwoordig opvallen. Dus daar zie je soms verschillende kleurlagen of ze zijn niet te negeren door hun opvallende kleur. Deze zomer zijn ook witte enkellaarsjes populair. Kortom, alles is mogelijk en het leuke is dat je altijd iets kan vinden dat past bij jouw kledingstijl. Dus ga lekker (online) shoppen en koop een paar laarsjes. Al vele vrouwen zijn je voor gegaan.