Blogsite voor Jan en Alleman!

Nieuws

Ernstige haarverlies oplossen zonder een ingrijpende behandeling.

Als maatschappij werken we altijd hard tegen het verouderingsproces. Vaak strijden vrouwen al vroeg tegen opkomende rimpeltjes en mannen maken zich zorgen over hun oplopende haarlijn. Natuurlijk is het hartstikke vervelend dat je er niet meer zo jong en jeugdig uitziet zoals in je twintig-jaren. Niemand zou je dan ook oordelen dat je toch vaak terug denkt aan de dagen dat je uren zou kunnen rondspringen zonder door je rug te gaan of het hebben van een strakke huid. Tegenwoordig zijn er vele verschillende technieken om deze verschillende ouderdomsverschijnselen Zo bestaan er crèmes die je kunt gebruiken om je huid zo mooi en egaal mogelijk te houden. Daarnaast zijn er ook een aantal technieken om je haarlijn meer naar voren te brengen. Eén van deze technieken is de FUE haartransplantatie methode, lees hieronder wat dit precies inhoud.

Wat is de FUE methode?

De FUE methode gebruikt de gezonde haarzakjes, ook wel grafts genoemd, die iemand heeft en verplaatst deze één voor één vanuit de donorgebieden. Denk bij deze donorgebieden aan plekken zoals de haarkrans op het achterhoofd of aan de zijkant. Doormiddel van een minuscuul en hol micronaaldje worden deze haarzakjes ‘geoogst’ en getransplanteerd naar de desbetreffende gebieden van het hoofd. Hierna duurt het nog ongeveer drie maanden voor de haren om te beginnen met groeien. De structuur van getransplanteerde haarzakjes bevatten van te voren al een stuggere samenstelling en zijn ze sterker en daarom minder vatbaar voor uitval. De opnieuw geplaatste haarzakjes zullen dezelfde kenmerken gaan overnemen. Houd er rekening mee dat na de behandeling eerst de getransplanteerde haren zullen gaan uitvallen. Het eindresultaat zal tussen de 12 en 14 maanden zichtbaar gaan zijn. Het is dus best nog wel een hele zit, maar het zal het zeker waard zijn.

Wanneer kom ik in aanmerking.

Voor het beste resultaat zijn er een aantal vereisten nodig en deze zijn als volgt: wanneer je kampt met veel haarverlies (Norwoord-schaal 5,6,7), donorplaatsen met een lage dichtheid of wanneer littekens van een vorige haartransplantie verborgen moeten worden. Daarnaast is het van belang dat er wel genoeg grafts zijn om te gebruiken en weggehaald kunnen worden uit de donor gebieden. Normaliter wordt dit tijdens het eerste consult met de haarspecialist besproken en weet je meteen waar je aan toe bent. Goed om te weten is dat ook al mag het zo klinken, de FUE methode is geen ingrijpende behandeling. Er komt hierbij ook geen risico op beschadiging van de hoofdhuid kijken en de hoofdhuid zal binnen enkele dagen al zijn genezen.