Blogsite voor Jan en Alleman!

Thuis, Vakantie

Escape rooms, de trend van 2019

Escape rooms in Rotterdam

Je komt er vandaag de dag bijna niet meer omheen, escape rooms. Hoewel in 2014 pas de eerste escape room in Nederland werd geopend, zijn er vandaag de dag al meer dan 100 escape rooms over heel Nederland verspreid. Dit komt omdat het leuk is voor zowel jong als oud. Eigenlijk kan je escape rooms zien als puzzelen op een avontuurlijke manier. Daarom trekt het ook zoveel mensen aan, het is voor iedereen weggelegd. Door de jaren heen kan je ook zien dat escape rooms in Rotterdam steeds bekender worden in Nederland en dat het aantal deelnemende spelers steeds verder groeit. Daarnaast zien sommige Nederlanders het tot hun taak om alle escape rooms in Nederland gedaan te hebben, dus zijn er ook vaste klanten voor de escape rooms. Ook worden escape rooms tegenwoordig niet alleen maar gezien als een dagje uit, maar wordt het ook gebruikt door bedrijven als bedrijfsuitje Rotterdam of als vrijgezellenfeesten. Kortom, het wordt ook steeds bekender in Nederland als uitje voor verschillende gelegenheden. Hierdoor gaan escape rooms de trend van 2019 worden!

Wat voor escape rooms heb je allemaal?

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten escape rooms, maar tegenwoordig hebben ze meestal een spannend thema. Zo heb je escape rooms waarbij je moet ontsnappen uit een spookhuis, een bunker uit de 2de wereldoorlog of uit een eng lab waarbij als je niet weet te ontsnappen ze op je gaan experimenteren. Het is eigenlijk net een actiefilm, je moet binnen een bepaalde tijd iets doen of er gaat iets vreselijks gebeuren. Het enige verschil is dat je bij een actiefilm weet dat het altijd goed gaat eindigen en bij een escape room heb je geen zekerheid dat je het gaat redden. Dit maakt het dus uitdagend, spannend en leuk tegelijk.

Hoe ontsnap ik uit een escape room?

Om het goed af te sluiten, hierbij nog een aantal tips zodat jij uit een escape room kan ontsnappen. Allereerst moet je niet te moeilijk denken. Het zijn vaak simpele puzzels die je op moet lossen en hierbij is het belangrijkste je logisch verstand te gebruiken. Daarnaast is het ook belangrijk om kalm te blijven en je geduld te bewaren. Iedereen wordt er zenuwachtig van als de tijd steeds sneller begint te lopen en jij komt er maar niet uit, maar als je in paniek gaat raken en opgewonden van alles wilt proberen, gaat het geheid mis. Je moet zo kalm mogelijk blijven zodat je alles zo snel mogelijk oplost. Hopelijk heb je wat aan dit blog!