Blogsite voor Jan en Alleman!

Werk

Financieringsmogelijkheden voor een auto

Een auto kopen kost vaak erg veel geld. Veel mensen betalen dit liever niet in één keer en lenen hiervoor geldt. Wanneer je geld leent voor een auto kun je dit bedrag over een langere periode terugbetalen. Dit maakt de financiële klap dan ook minder zwaar. Op het gebied van autoleningen zijn er erg veel mogelijkheden. Het is belangrijk dat je je hier van te voren goed in verdiept. Dit om in de toekomst problemen te voorkomen. In dit artikel lichten we daarom een aantal zaken omrent de financiering van een auto toe.

 

Een persoonlijke lening

 

Wanneer je een auto wilt kopen met geleend geld, kun je dit doen met een persoonlijke lening. Bij een persoonlijke lening leen je een bedrag en krijg je dit gestort op je rekening. Vooraf bepaal je samen met de instantie waarbij jij leent het rentetarief en de looptijd. Met zulke autoleningen weet je precies waar je aan toe bent. Wel is het belang om van te voren goed na te denken of je het bedrag wel op tijd zou kunnen terugbetalen. Wanneer je denkt dat dit lastig gaat worden, kun je het beter niet doen. Daarnaast zou je er ook voor kunnen kiezen om de looptijd van de lening te veranderen. Dan heb je een langere tijd om het geleende geld terug te betalen. Houdt er wel rekening mee dat als je dit doet het rentebedrag van de lening hoger wordt.

 

Het is ook een idee om alvast geld te sparen en het aan te vullen met een persoonlijke lening. Wanneer je hiervoor kiest, hoef je minder geld te lenen waardoor je uiteindelijk ook minder kwijt bent aan een auto.

 

Een doorlopend krediet

 

Naast een persoonlijke lening, kun je ook gebruik maken van een doorlopend krediet. Hierbij sluit je als het ware een lening af met een bepaald limiet. Dit limiet kun je vooraf bepalen en tot dat bedrag kun je dan gemakkelijk lenen. Deze manier van lenen is erg flexibel en kan handig zijn als je het laatste gedeelte van het bedrag wilt lenen. Wanneer je daarentegen een grotere lening wilt afsluiten, dan is een persoonlijke lening handiger. Over een doorlopend krediet betaal je in de meeste gevallen namelijk meer rente en heb je minder gunstige regels wat betreft het terugbetalen.

 

 

Auto leasen?

Als je liever geen lening wil afsluiten dan is het altijd nog een idee om te kijken naar het leasen van een auto. Dit kan namelijk dé oplossing zijn om toch een auto te hebben. Er zijn verschillende soorten lease mogelijkheden zoals private lease en zakelijk leasen. Zakelijke lease komt alleen voor als je werkgever een lease auto aanbiedt. Anders kan je beter kiezen voor private lease. Houdt er wel rekening mee dat er regels zijn verbonden aan het leasen van een auto. Zo mag je bijvoorbeeld niet meer dan het aantal afgesproken kilometers rijden tenzij je het maand bedrag verhoogd. Gelukkig zijn er meer voordelen verbonden aan het leasen van een auto dan het kopen ervan. Zo heb je bijna geen zorgen als het gaat om het keuren en repareren van de auto.

 

Voordat je een keuze maakt tussen het leasen van een auto of een lening afsluiten, laat je goed informeren.