Blogsite voor Jan en Alleman!

Thuis

Actief en creatief blijven in eigen huis

game pc

De zomer is alweer bijna aan zijn einde toe. En daarmee ook de extra dosis energie die we kregen van vrije weken en een vrolijk schijnende zon. Voor veel mensen betekent het einde van de zomer het begin van een winterdip, omdat je je veel minder verbonden voelt met je leven en de wereld om je heen als je binnen moet zitten omdat het buiten te koud is. Als je niet weet wat je met jezelf aan moet zodra het weer kouder en grauwer wordt, hebben we hier wat goede tips om jezelf een blij en bezig bijtje te houden!

Blijf creatief

Creatief aan de slag gaan zal enorm helpen als je gevoelig bent voor een winterdipje. Niet alleen ben je lekker druk bezig vanuit je eigen warme huisje, creatief bezig zijn is heel ontspannend en goed voor je mentale gesteldheid. Dus pak een set potloden, een potje verf of naald en draad, je computer, hoe jij je creativiteit het liefste uit erbij en ga lekker aan de slag!

Spellen en games

Een gezelschapsspel is iets wat ook veel met de koude maanden geassocieerd word, omdat de gezelligheid ervan extra wordt benadrukt door het grijze grauwe weer buiten. Woon je alleen? Dan zijn videospelletjes ook een leuk alternatief. Iets met veel agressie is misschien niet het meest ideale, maar er zijn genoeg vrolijke en vredige spellen. De wereld van gamen kan een magische manier zijn om je zo blij te voelen als in de zomer, zelfs in de koude wintermaanden. Omdat je je tijd doorbrengt in een andere wereld, waar misschien wat vaker de zon schijnt! Niet voor iedereen weggelegd natuurlijk, maar het is altijd het proberen waard. Als je er echt een hobby van maakt kun je het jezelf nog leuker en nog makkelijker maken met toffe accessoires of een speciale Game PC voor extra makkelijke besturing en mooiere beeld kwaliteit van je spellen.

Sporten en goed eten

Je hebt het waarschijnlijk al honderd keer gehoord, maar het blijft een goed advies: blijf actief! Als je in de zomer hardloopt of buiten naar bootcamps gaat is het kouder wordende weer altijd een grote teleurstelling. We weten dat er lastig is, maar juist het stoppen met sporten in de winter kan het allemaal extra deprimerend maken. Pak dus iets nieuws op in de sportschool of yogastudio of maak je eigen workouts om thuis te doen en dan voel je je snel weer gezond en fit!