Blogsite voor Jan en Alleman!

Thuis

Met gemelamineerd spaanplaat kleuren kun je alle kanten op

Stel. Je hebt een keuken die ernstig aan een opfrisbeurt toe is. Maar je vindt de indeling nog steeds prima. Dan is het nergens voor nodig om een compleet nieuwe keuken aan te schaffen. Je kunt dan gaan voor gemelamineerd spaanplaat kleuren om kastdeurtjes van te (laten) maken. Het voordeel van gemelamineerd spaanplaat kleuren is dat het in ontzettend veel verschillende kleuren en kleurnuances te koop is. Het is glad en gemelamineerd, dus er zit een beschermlaagje op. Dit zorgt ervoor dat gemelamineerd spaanplaat kleuren ook goed in de keuken te gebruiken is. Je kunt ook kiezen voor OSB interieur. Dit materiaal is door en door gekleurd en daarom uitermate geschikt voor het maken van, bijvoorbeeld, kastdeuren met een freesrandje. 

Waarvoor kan ik gemelamineerd spaanplaat kleuren nog meer gebruiken?

Dit materiaal kent vele toepassingen voor in huis. Zo kun je er bijvoorbeeld prachtige kasten van maken voor op de kinderkamer of voor de werkkamer. Deze kasten maak je op maat waardoor er zo min mogelijk ruimte verloren gaat en je ieder hoekje en gaatje goed kunt benutten. Je kunt met dit materiaal ook wandplanken maken om, bijvoorbeeld, schilderijlijstjes of foto's op te zetten. En wat denk je van een prachtige boekenkast? Open aan de voorkant, maar met schitterende planken die gemaakt zijn van gemelamineerd spaanplaat kleuren.

Welk plaatmateriaal heb ik nodig voor een bepaalde klus?

Waarschijnlijk weet jij dat precies. Tenminste, jij weet precies welk plaatmateriaal je in de afgelopen jaren hebt gebruikt én dat beviel je prima. Maar het kan geen kwaad om open te staan voor nieuwe materialen en nieuwe verwerkingsmethoden. En dus is het wellicht een idee om eens een afspraak te maken in het Experience Centre in Nieuwegein. Je weet werkelijk niet wat je ziet als je daar rondloopt. Je doet weer zoveel nieuwe ideeën en nieuwe inspiratie op, daar kun je voorlopig weer even op teren.

Het is belangrijk om het juiste materaal te gebruiken

We kennen allemaal wel iemand die dolenthousiast ging tegelen in de badkamer op gipsplaat dat niet nat mag worden. Gevolg: de tegels komen weer naar beneden en alles kan opnieuw. Het is altijd belangrijk om het juiste materiaal voor een bepaalde klus te gebruiken. Weet je niet precies voor welk materiaal je moet gaan of twijfel je over hoe het eruit zal komen te zien? Ook dan is een bezoekje aan het Experience Centre in Nieuwegein een goed idee. Niet alleen weten ze daar álles over plaatmateriaal, ze weten er ook alles over de verschillende toepassingen!