Blogsite voor Jan en Alleman!

Nieuws

Groothandels voor de horeca

Voor horecaondernemers zijn er verschillende groothandels waar zij naartoe kunnen voor de producten die zij gebruiken in hun onderneming. Dit kan op lokaal niveau of bij een grotere keten. Deze grotere ketens zijn veelal verspreid door het gehele land. Wat is het voordeel van deze horeca groothandels en welke is geschikt voor jou? Er zijn vele verschillende opties en elke optie heeft zo zijn eigen voordelen. 

Kwantiteit en kwaliteit 

De keuze is reuze wanneer je kijkt naar de verschillende horeca groothandels. De ene is nog groter dan de andere. De twee speerpunten waarnaar jij kan kijken zijn kwantiteit en kwaliteit. Kwantiteit qua groothandel en kwantiteit qua producten. Over het algemeen geldt dat voor een groot restaurant meerdere producten nodig zijn dan voor een cafetaria. Over smaak valt te twisten en dus ook over de kwaliteit. Maar er zijn wel verschillende prijscategorieën waaruit de benodigde producten gehaald kunnen worden. Hierbij kan gedacht worden aan het verschil tussen een diepvrieshamburger en een angus beef burger. Veelal wordt dit kwaliteitsverschil ook doorgevoerd in het uiteindelijke product. Welke horeca groothandel relevant is voor jou is dus ook afhankelijk wat voor type horecagelegenheid jij hebt. 

Horeca groothandel voor de particulier

De meeste horeca groothandels zijn enkel toegankelijk voor mensen met een eigen onderneming die ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Er zijn enkele uitzonderingen. Eén van deze uitzonderingen is Foodstore ’t Gooi. Deze horeca groothandel bevindt zich in Bussum en is toegankelijk voor zowel consumenten als ondernemers. Qua kwantiteit beschikken zij over vele producten en qua kwaliteit is er een brede range. 

Voorbeelden

Enkele voorbeelden van erkende horeca groothandels zijn Makro, Sligro, Foodstore ’t Gooi en de Hanos. Waarbij Makro, Sligro en Hanos enkel voor de zakelijke klanten zijn is Foodstore ’t Gooi ook geopend voor particuliere. Hetgeen waar zij allemaal over beschikken is een grote voorraad en een ruime keuze aan producten. Sommige horeca groothandels beschikken over een klantenpas waarmee gespaard kan worden voor kortingen of cadeaus. Dit kan wellicht jouw loyaliteit voor een van de groothandels vergroten. 

Conclusie

Wanneer jij op zoek bent naar een horeca groothandel is het aan te raden om bij verschillende groothandels te kijken. Hierdoor kan jij zelf bepalen waar jij het fijnst vindt om jouw producten te halen. Waarbij de ene meer gericht is op kwaliteit zal de ander dat zijn op kwantiteit. Er bestaat een groot verschil tussen de verschillende groothandels. Je hebt ze bijvoorbeeld op lokaal niveau maar ook regionaal of zelfs landelijk.