Blogsite voor Jan en Alleman!

Nieuws

Handig om te weten; een auto huren is niet duur!

Ik woon in het prachtige Amsterdam. Mooie grachten, gezellige barretjes en veel vrienden; dat is waar ik gelijk aan denk bij mijn woonplaats. Ook fietsen in Amsterdam vind ik heerlijk. Geen weg is elke dag hetzelfde en daardoor verveelt het nooit. Maar; soms mis ik een auto. Als ik veel spullen moet vervoeren of moet werken in een andere stad ben ik absoluut niet blij met het openbaar vervoer. Gelukkig heb ik hier een oplossing voor gevonden, een autohuren. Hier drie redenen waarom dit aan te raden valt.

Goedkoop

Bij een auto huren denk je al snel aan een torenhoge rekening. Maar autoverhuur is niet altijd duur. Klik bijvoorbeeld even op de link in deze blog, dan kom je op een website waar je voor een goede prijs een auto kan huren. Ook het huren van een busje (bijv. als je moet verhuizen) is niet extreem duur. Het is dus een kijkje nemen waard!

Bijna nooit vertraging

In het openbaar vervoer kan je nog wel eens last hebben van vertragingen. Vaak zijn bussen te laat waardoor je je overstap mist. Ook zijn er nog wel eens wegwerkzaamheden die zorgen voor lange omleidingen. En dan heb ik het nog niet eens over de treinen die soms uitvallen! Kortom, talloze redenen waardoor je in het openbaar vervoer last kan hebben van vertragingen. Als je een auto huurt kan je dit bijna helemaal voorkomen. Het enige waar je rekening mee moet houden is of het spits is en of er file staat. Maar het fijne is dat Google Maps vaak automatisch een andere route zoekt waardoor je zo min mogelijk vertraging hebt. Dus vaak ben je helemaal niet veel langer onderweg als er file staat, behalve als er echt net voor waar jij rijdt een ongeluk gebeurt. Maar dit komt niet zo vaak voor hoor!

Ruimte

Ook is een auto huren fijn als je meer ruimte nodig hebt. Sommigen van jullie zijn misschien wel in het bezig van een auto, maar hier zal je niet altijd genoeg plek hebben om het aantal mensen/spullen te vervoeren dat jij wil. Zoals ik al zei is het met verhuizen bijvoorbeeld heel handig om een busje te hebben. Je kunt dan in 1 keer al je spullen verhuizen en hoeft niet op en neer te rijden. Ook is het soms fijn om een grotere auto te hebben waar meer personen inpassen. Laatst ging ik bijvoorbeeld een weekendje wintersporten met een aantal vrienden, maar we hadden niet genoeg plekken in gewone auto’s. Dus hebben we even een iets grotere auto gehuurd en hierdoor was het probleem opgelost. En; het was nog gezelliger ook!