Blogsite voor Jan en Alleman!

Thuis

Handige dingetjes om te weten

Het leven is niet altijd even makkelijk. Iets wat vaak gezegd wordt, maar daarna niet veel mee wordt gedaan. Niet dat het onwaar is, het leven is daadwerkelijk niet altijd even makkelijk. En een hele hoop van die dingen zijn ook niet heel makkelijk te fixen, of soms gewoon helemaal niet. Maar dat betekent niet dat je het niet makkelijker kan maken voor jezelf met een paar kleine weetjes. Gewoon van die kleine dingen die niet heel veel verschil zullen uitmaken, maar toch alles net iets soepeler laten verlopen, en voor minder irritaties zoeken. En dit zijn die dingen waar ik in dit blogje even op wil focussen. Want vaak zijn het juist deze kleine dingen die al snel over het hoofd gezien worden door iedereen!

Niet elke printer inkt past bij elke printer

Het klinkt misschien ontzettend onbenullig, maar kan daadwerkelijk best wel eens handig zijn. Printerinkt is namelijk niet bijzonder goedkoop, en is altijd al irritant om te kopen. Niet dat het aanschaffen zo'n probleem is, maar gewoon de melding dat de inkt op is terwijl je wat probeert te printen is al irritatie genoeg. Dus daarom heb je liever niet dat het daarna nog erger wordt door per ongeluk de verkeerde inkt te kopen! Meestal gaat printer inkt namelijk per printer. Dus heb jij een HP printer, dan moet je bijvoorbeeld de HP 301XL printer inkt nodig. Let er trouwens ook op dat het niet perse nodig is om de originele HP printerinkt te kopen. Je kan ook een huismerk kopen, wat een stuk goedkoper is, en over het algemeen het er kwalitatief niet voor onder doet!

Apparaten gebruiken voor het slapen gaan is niet bevorderlijk voor slaap

Dit is iets wat gewoon algemene kennis zou moeten zijn, al helemaal in dit tijdperk van mobieltjes. Een mobieltje gebruiken net voor het slapen gaan heeft invloed op je slaap, omdat je hersenen nog veel te veel moeten verwerken net na het gebruiken van je telefoon. Hierdoor kan je zoals je misschien wel kan raden een stuk minder goed slapen, omdat het langer duurt eer jij je rust kan krijgen. Iets wat je dus kan doen voor het slapen is een half uurtje van te voren je telefoon wegleggen, en gewoon een boek gaat lezen of iets dergelijks. Er zijn genoeg dingen te doen waar je geen apparaat voor nodig hebt. Misschien kan je zelfs even een rondje gaan rennen. Zelfs een warme douche kan al heel bevorderlijk zijn voor je slaap. Overweeg dit dus voor de volgende keer dat je gaat slapen, en je zal merken dat het een stuk zal helpen!