Blogsite voor Jan en Alleman!

Thuis

Handige hulpmiddelen tijdens het verbouwen

Als je voor het eerst je huis gaat verbouwen, komen daar een hoop dingen bij kijken. Je moet ineens gereedschap en bouwmaterialen gaan kopen. Dit kan behoorlijk lastig zijn als je geen verstand hebt van gereedschap en verbouwingen. De ervaringen van anderen kunnen enorm helpen om te voorkomen dat je dezelfde fouten maakt als anderen. Er zijn ook een aantal hulpmiddelen die heel erg kunnen helpen bij het verbouwen van je huis.

Handige tape

Als je na de verbouwing schilderijen gaat ophangen is het vervelend om overal spijkers in de muur te moeten slaan. Als je later besluit om het schilderij op een andere plek op te hangen blijft er een lelijke plek met een spijker over. Als je dit wil voorkomen kun je tesa tape kopen bij Tapir. Met tesa tape kun je eenvoudig je schilderijen aan elke muur ophangen. Je plakt simpelweg de tape op de muur en vervolgens kun je door middel van een verstelbaar systeem de hoogte waarop het schilderij hangt bepalen. Als je besluit om het schilderij op een andere plek op te hangen kun je het eenvoudig van de muur verwijderen. Als de tape van de muur is gehaald kun je hem gewoon weer ophangen op een andere plek.

Materialen

Voor je gaat verbouwen moet je natuurlijk eerst materialen gaan inkopen. Het is belangrijk om van te voren goed in te schatten hoeveel je nodig hebt. Wanneer je veel te veel materiaal koopt, zit je na de verbouwing met al het overgebleven materiaal. Het is daarentegen ook heel vervelend om te weinig materiaal te hebben. Als dat het geval is moet je onder de verbouwing steeds op en neer naar de bouwmarkt. Kies je ervoor om een aannemer in dienst te nemen? Dan kun je ervoor zorgen dat een aannemer al het materiaal regelt.

Zelf doen

Je kunt bij de meeste verbouwingen een hoop zelf doen. Als je nog nooit een verbouwing hebt meegemaakt, kan het best lastig zijn om in te schatten wat je zelf wel kan en wat niet. Je kunt hiervoor advies vragen aan je aannemer. Daarnaast kun je ook naar de bouwmarkt gaan en om advies vragen. Dit is misschien niet zo handig als je helemaal geen idee hebt van wat je zelf kunt doen en wat niet. Het is immers ook niet de taak van de medewerker van de bouwmarkt om jouw verbouwing voor te bereiden.

Neem voldoende tijd

Het is belangrijk om voor een verbouwing ruim genoeg tijd in te plannen. Het komt immers heel vaak voor dat een verbouwing meer tijd kost dan van te voren verwacht wordt. Als je maar heel krap de tijd hebt voor een verbouwing is de kans groot dat je daarmee in de problemen gaat komen. Het is ook belangrijk om er voor te zorgen dat je genoeg geld gespaard hebt. Het is immers een ramp als je middenin een verbouwing moet stoppen, bijvoorbeeld doordat geld op is. Houdt dus rekening met onvoorziene kosten, het kan immers gebeuren dat werkzaamheden tegenvallen.