Blogsite voor Jan en Alleman!

Vakantie

Nu al van tijd tot tijd heerlijk dagdromen

vakantie

Ik weet dat we nog maar net in het nieuwe jaar zitten. Toch gaan mijn gedachten continu uit naar het voorjaar en de zomer. Ik heb namelijk afgelopen week alvast mijn vakantie geboekt. Nu betrap ik mezelf erop dat ik van tijd tot tijd aan het dagdromen ben – en dat is zó heerlijk! Je moet namelijk weten dat ik de afgelopen jaren niet echt op vakantie ben gegaan. Ja, ik ben zo af en toe wel “weekendjes weg” geweest. Het is stiekem wel ontzettend lang geleden dat ik voor een langere periode in het buitenland ben geweest. Daarom besloot ik het dit jaar goed aan te pakken.

Belang van vakanties

Het lijkt misschien onzin of een verkooppraatje, maar ik ben echt overtuigd dat vakanties belangrijk zijn. Een paar jaar geleden zou ik het niet met mezelf eens zijn. Nu ik inmiddels zelf een aantal jaar niet op vakantie ben geweest, ben ik echter van mening veranderd. Je moet er gewoon af en toe tussenuit gaan. Even verandering van setting, weg van alle zorgen en nieuwe dingen ontdekken. Doe je dit niet? Dan is het jaar zo voorbij zonder dat je echt hebt geleefd. Dat is zo zonde! Daarom kan ik echt iedereen aanraden om gewoon weer eens wat langer op vakantie te gaan.

Genoeg om uit te kiezen

Toen ik mijn vakantie naar de zon wilde gaan boeken, werd ik overvallen door het ruime aanbod. Tegenwoordig kun je echt heel eenvoudig jouw ideale vakantie samenstellen. Zo wilde ik mezelf echt even verwennen. Daarom heb ik voor een all inclusive vakantie gekozen. Ik ga trouwens niet tijd in hartje zomer weg. In verband met een bepaald budget heb ik ervoor gekozen om voor het hoogseizoen te genieten van mooi weer in een ander land. Dus in het voorjaar stap ik al lekker in het vliegtuig.

Heerlijke voorpret en dagdromen

Nadat alles geregeld was, kreeg ik gelijk vakantiekriebels. Stiekem kan ik niet wachten tot de winter en al dat grauwe weer voorbij is. Ik moet wel zeggen dat ik van tevoren niet had bedacht dat ik zoveel voorpret ook zou hebben. Van tijd tot tijd zit ik te dagdromen dat ik heerlijk op het strand lig met een koude cocktail in mijn hand. Daarnaast ben ik ook alvast begonnen met het inslaan van boeken die ik aan het zwembad straks kan lezen.

Kan jij wel een opkikker gebruiken met al dit grauwe weer? Ben je wel toe aan heerlijke voorpret en dagdromen over een fantastische vakantie naar de zon? Bekijk in dat geval alvast de mogelijkheden. Wie weet geniet jij straks net als ik lekker van de zon in een ander land!