Blogsite voor Jan en Alleman!

Thuis

Het belang van goede huidverzorging

Wist je dat de huid het grootste orgaan van het menselijk lichaam is? En het is niet alleen de grootste, maar ook de belangrijkste. De huid is sterk, beschermend, krachtig en kan zichzelf genezen. Bij een volwassene heeft de huid een oppervlak tussen de 1,5 en 2 vierkante meter. De huid inclusief onderhuids bindweefsel kan tussen de 15 en 20 kilogram wegen. Kortom de huid is een erg belangrijk orgaan van ons lichaam. We moeten ook ons hele leven doen met onze huid, hierdoor is het extra belangrijk om goed voor de huid te zorgen. De opperhuid, de bovenste laag van onze huid wordt continu vernieuwd. Het duurt gemiddeld 4 weken voordat de hele opperhuid vernieuwd is. Meestal is het loslaten van het bovenste laagje dode hoorncellen niet merkbaar. Maar bij snelle celdeling, zoals bij verbranding van de zon is het wel zichtbaar als vervellen. Huidverzorging is niet alleen belangrijk voor je huidconditie nu, maar het is ook een investering voor later. Je doet namelijk je hele leven met je huid en het is daarom belangrijk om de conditie van je huid goed te houden. 

Iedereen heeft een andere huid 

Het is daarom belangrijk om een goede huidverzorgingsroutine te beginnen. Je huid heeft namelijk veel te verduren tijdens een gewone dag. Vervuiling, roken, alcohol, zon en slechte voeding zijn allemaal factoren die invloed hebben op de conditie van onze huid. Deze factoren zorgen allemaal voor snellere ontsteking van onze huid en eerdere tekenen van huidveroudering. Het is vooral belangrijk om te weten dat je huid verandert naarmate je ouder wordt. Maar het verandert bijvoorbeeld ook als het weer verandert. Iedereen persoon heeft een andere huid en daarom ook een andere huidverzorgingsroutine met andere producten. Het is belangrijk om goed te achterhalen hoe jouw huid in elkaar zit en welke verzorging het nodig heeft. 

Huidverzorgingsroutine 

Welk huidtype je ook hebt elke huidverzorgingsroutine bestaat uit minimaal 4 producten. Een milde gezichtsreiniger, een exfoliant, een dagcrème met een minimaal SPF 30 en een nachtcrème. Deze producten heb je minimaal nodig om je huid goed te verzorgen en te laten stralen. Door je gezicht elke ochtend en avond te reinigen, ontdoe je de huid van vuil, zweet, make-up en afvalstoffen. Zo is je huid goed schoon en voorbereid voor een exfoliant. Deze zorgt ervoor dat de pH waarde van de huid weer naar huidneutraal gaat om vervolgens met een dagcrème de huid te hydrateren en te beschermen tegen de zon. In de avond worden deze stappen ook gedaan alleen dan wordt er een nachtcrème gebruikt om de huid te laten herstellen en de huid barrière te versterken. Er zijn verschillende merken die uitstekende huidverzorgingsproducten verkopen, een aantal van deze merken zijn Estee LauderDermalogica, Biotherm en Paula’s Choice.