Blogsite voor Jan en Alleman!

Nieuws

Het dragen van bamboe sokken in plaats van katoenen sokken

Het is onder de meeste mensen erg gewoon om te kiezen voor het dragen van katoenen sokken. Echter, er zijn maar weinig mensen die weten van het bestaan van bamboe sokken. Deze potentiële consumenten weten dan ook niet goed wat de voordelen zijn van het dragen van bamboe sokken. Er zijn namelijk een aantal redenen die de bamboe sokken aantrekkelijk maken ten opzichte van de katoenen sokken. 

 

De kosten van bamboe sokken vergeleken katoenen sokken

Het bestaan van de katoenen sokken is al een stuk langer dan die van bamboe sokken. Bovendien zijn de sokken van bamboe een stuk minder populair en is er een kleinere markt voor. De bamboe viscose is een stuk lastiger te verzamelen en dan ook duurder dan katoen. Dit is dan ook de reden dat er bij de meeste bamboe sokken ook een gedeelte aan katoen aan zit. Anders zouden de bamboe sokken zo duur worden dat het niet meer aantrekkelijk is voor de consument om deze sokken te kopen. 

 

Voordelen van bamboe sokken vergeleken katoenen sokken

De sokken gemaakt van bamboe hebben een aantal voordelen en dingen waarin ze zich onderscheiden tegenover de sokken van katoen. Als je op zoek bent naar sokken tegen zweetvoeten is het verstandig om je wat meer te verdiepen in bamboe sokken. De sokken van katoen ventileren erg goed en zijn dan ook voor in de zomer vaak erg prettig om te dragen. Het nadeel van de katoenen sokken is dat ze niet veel vocht opnemen waardoor zowel je voeten als de sok zelf een stuk vochtiger blijft dan bij bamboe sokken. De sokken van bamboe nemen toch wel 4 keer zo veel vocht op als de sokken gemaakt van katoen. Hierdoor zullen zowel je voeten als sokken een stuk droger blijven wat goed is voor de geur van je voeten. De sokken van bamboe zullen in de winter en ook in de zomer erg zacht en fris aanvoelen. Zelfs na het wassen zullen de sokken van bamboe nog steeds heerlijk zacht aanvoelen. 

 

Daarnaast is er nog een ander voordeel van het dragen van sokken gemaakt van bamboe. De sokken van bamboe hebben namelijk een antibacteriële werking. Je zult hierdoor niet alleen drogere voeten hebben, maar de sokken zullen er ook voor zorgen dat je voeten schoner blijven. Nou zijn er tegenwoordig een hoop verschillende bedrijven die bamboe sokken verkopen. Natuurlijk zijn niet alle bedrijven even ver ontwikkeld en verkopen ze niet allemaal dezelfde kwaliteit sokken. Het is dan ook belangrijk dat je voor het kopen van nieuwe sokken goed kijkt naar de kwaliteit van de sok. Over het algemeen zijn de bamboe sokken erg elastisch en sluiten ze toch goed aan op je voet.