Blogsite voor Jan en Alleman!

Nieuws

Het loopt niet zo lekker op werk, wat nu?

Het is voor sommige mensen een nachtmerrie, ontslagen worden. Dit kan meerdere redenen ten grondslag hebben, zowel fysiek als mentaal. Wellicht lag je niet lekker met de baas op één lijn of was het werk te zwaar? Hoe dan ook, dit wil je het liefst zien te voorkomen of voor zijn. Een mogelijkheid is outplacement. Hierbij wordt er gekeken wat de mogelijkheden zijn voor jou als werknemer. Dit kan zowel binnen het bedrijf waar je nu werkzaam bent als een geheel ander bedrijf. Benieuwd naar mijn blog? Lees dan snel verder!

Eerste spoor 

Bij een outplacement in het eerste spoor wordt er eigenlijk gekeken hoe jij als werknemer binnen een andere functie in hetzelfde bedrijf verder kan. Hierbij wordt er gekeken naar wat jij leuk vindt en wat jij aan kan. Wanneer jouw oude functie fysiek te zwaar was, kan er bijvoorbeeld worden gekeken naar een kantoorbaan of een functie die meer als supervisor dient. Outplacement is uitermate geschikt om de meest passende functie binnen het bedrijf te zoeken. Hierbij is er geen ontslag en kan jij gewoon door met werken. Inkomstenverlies is namelijk iets waar jij uiteraard niet op zit te wachten. 

Tweede spoor

Wanneer jij door welke reden dan ook niet meer wil of kan werken binnen het bedrijf waar je momenteel werkzaam bent kan er gekeken worden naar een functie bij een geheel ander bedrijf. Via outplacement kan jij via de voordeur jouw ouderlijke werkgever verlaten en een nieuwe uitdaging aangaan. Dit proces is over het algemeen iets langer doordat er een gehele sollicitatieronde aan vooraf gaat. Echter zijn er professionele partijen die jou hierbij kunnen ondersteunen waardoor jij weer snel aan de bak kan. Er zal gekeken worden naar een functie die jou beter bevalt bij een bedrijf die beter past bij jou. Wellicht zijn er meerdere sollicitaties nodig voordat jij jouw droombaan hebt. Dit is echter het proces van outplacement. 

Conclusie

Wanneer het niet zo lekker loopt op werk kan outplacement worden ingezet. Hierbij wordt er gekeken naar de mogelijkheden voor jou als werknemer. Deze mogelijkheden kunnen binnen het huidige bedrijf waar jij werkzaam bent of bij een geheel ander bedrijf. Dit wordt een traject in het eerste spoor of een traject in het tweede spoor genoemd. Wat jouw voorkeur heeft is afhankelijk van de situatie en de mogelijkheden. Er zijn professionele partijen die jou hierbij kunnen helpen en motiveren. Het zal een proces zijn waarin jij jezelf en jouw voorkeuren echt leert kennen.