Blogsite voor Jan en Alleman!

Thuis

Hoe veilig is jouw huis?

Check jij iedere avond voordat je gaat slapen of de deur op slot zit? Doe jij altijd je ramen dicht als je van huis weggaat? Je hoeft het maar net één keer te vergeten en je creëert onbewust de perfecte uitnodiging voor een inbreker. Gelukkig kun je daar genoeg tegen doen. Hieronder drie tips om jouw huis een stukje veiliger te maken.

1. Sluit ramen en deuren

 Een inkoppertje misschien, maar wel degelijk de moeite waard om te vermelden. Uit een onderzoek naar wat de gemiddelde Nederlander doet om inbraak te voorkomen, blijkt dat 38% van de respondenten weleens een raam open laat staan in hun woning. Laat dat nou net het enige zijn wat een inbreker nodig heeft, een simpele toegang tot jouw woning. Let daarom goed op dat je de ramen sluit en de deuren op slot doet wanneer je je huis verlaat. Ook al ga je enkel even snel een boodschap doen. Bovendien is het ook niet onverstandig je deur op slot te doen wanneer je gaat slapen.

2. Laat een lichtje branden

Zeker tijdens de donkere dagen valt het veel sneller op wanneer je niet thuis bent. Het is daarom slim om er altijd voor te zorgen dat er een lichtje brandt in huis. Zo kun je bijvoorbeeld een buitenlamp nemen met een sensor. Deze gaat aan zodra het buiten begint te schemeren. Wat betreft je lampen in huis zou je na kunnen denken over een tijdsschakelaar. Zeker als je 's avonds vaak van huis bent is het de moeite waard dit te overwegen. Op die manier floept er een lampje aan op de tijd die jij instelt, en lijkt het dus net alsof er wél iemand thuis is.

3. Instaleer een beveiligingscamera

Heb je al eens gedacht aan camera beveiliging? Tegenwoordig zijn er enorm veel mogelijkheden om je huis veiliger te maken. Misschien is een beveiligingscamera wel wat voor jou. Denk bijvoorbeeld eens na over een kleine camera die je kunt instaleren bij je voordeur. Naast dat je eventuele inbrekers op beeld zult hebben, is deze camera sowieso ideaal om te weten wie er voor de deur staat voordat je opendoet. Vaak kunnen deze camera’s zelfs gelinkt worden aan je telefoon, zodat je de beelden kunt bekijken waar je ook bent. Als dat geen veilig gevoel geeft dan weet ik het ook niet meer!

Met deze drie tips kun je er zelf veel aan doen om te voorkomen dat inbrekers jouw huis een bezoekje brengen. Welke van de tips houd jij je al aan? Onthoud dat er altijd ruimte is voor verbetering. Maar als je hier alvast mee begint, ben je in ieder geval een heel eind in de richting van een veilig huis.