Blogsite voor Jan en Alleman!

Thuis

Ik heb het koud, hoe verwarm ik mijn huis?

De wintermaanden komen er weer aan en dit betekent natuurlijk dat het weer kouder wordt. U wilt er natuurlijk alles aan doen om u zelf warm te houden, maar met de stijgende gasprijzen is dat tegenwoordig nog niet eens zo makkelijk. Daarom vindt u in dit artikel een aantal tips om deze koude tijd gemakkelijk door te komen.

De ouderwetse oplossing

Wanneer u het koud krijgt werkt het eigenlijk altijd het beste om er gewoon een heerlijk zacht dekentje bij te pakken, iedereen heeft namelijk wel een fleece deken thuis toch? Als dit niet voor u werkt kunt u daarbij nog proberen om extra warme sokken aan te trekken, uw lichaam reageert immers het snelste op kou wanneer u het koud hebt aan u voeten of handen. Mocht u het nu nog steeds koud hebben, dan is het aan te raden om een lekkere kop thee of warme chocomel te maken. Warm eten en drinken zorgen er namelijk voor dat uw lichaam sneller van binnen opwarmt.

Een modernere oplossing

Mocht u niet genoeg baat hebben bij de ouderwetse oplossingen, dan kunt u natuurlijk ook altijd voor een wat modernere tactiek gaan. Een infrarood warmtepaneel bijvoorbeeld! Infrarood straling zorgt er namelijk voor dat jouw lichaam lekker warm blijft, maar hoeft daarvoor niet het hele huis op te warmen. Dit paneel zorgt op een zuinige en elektrische manier voor verwarming. Op die manier is dit dus een veel duurzamer alternatief voor gasverwarming! Deze investering heeft ook een financieel voordeel, omdat de gasprijzen alleen maar duurder worden. Kortom, kies dus voor zuinige elektrische verwarming voor een optimaal resultaat. 

Blijf in beweging

Ook al zit u er met koud weer niet op te wachten, u zult toch af en toe een keertje naar buiten moeten. Wanneer dat zo is, zorg er dan voor dat u blijft bewegen. Als u namelijk in beweging blijft, blijft het bloed ook beter door uw lichaam heen stromen waardoor u het niet zo snel koud krijgt. Dit betekent gelukkig niet dat u rondjes moet gaan rennen of een radslag moet gaan doen, maar zorg er voor dat u zo nu en dan even met uw voeten stampt en met uw vingers beweegt, dat is al genoeg.

Een warm bad

Mocht dit alles u nóg niet geholpen hebben met het bestrijden van de kou, stap dan in een lekker warme douche of in een warm bad! Uw lichaam ontspant van het water en zorgt ervoor dat u het rustig aan weer lekker warm krijgt. Daarbij is het ook een heerlijke afsluiting van de dag.