Blogsite voor Jan en Alleman!

Nieuws

Hoe voorkom je dat de oplader van jouw telefoon stuk gaat

Wij gebruiken onze telefoon intussen de hele dag door. Als het niet is om te communiceren met andere mensen dan is het wel om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, een film te kijken of een spelletje te spelen. Gelukkig zijn de batterijen een stuk beter geworden in recente jaren, maar je zal voorlopig nog vaak, meestal dagelijks, jouw telefoon aan de oplader moeten leggen. Een USB kabel is verreweg de meest gebruikte kabel om op te laden, en deze dingetjes willen nog wel eens stuk gaan. Je kent het vast wel wanneer je een heel specifieke houding aan moet nemen om überhaupt nog een beetje op te kunnen laden. Ook is er niets ergers dan in de ochtend realiseren dat jouw oplader er niet goed in zat, en jouw telefoon op 3 procent staat wanneer je wakker wordt. Daarom hier een aantal tips om zo goed mogelijk te voorkomen dat jouw oplader het begeeft.

Berg de kabel goed op

Een van de makkelijkste manieren om jouw oplader langer mee te laten gaan is door deze niet al te veel op te rollen. Veel mensen zie ik hun oplader strak om hun hand heen wikkelen om hier vervolgens een mooi bundeltje van te maken. Het lijkt misschien slim en handig, maar je beschadigt wel elke keer dat jij dit doet het kabeltje. De geleidende draadjes die in het kabeltje zitten kunnen breken en slecht contact maken. Zo kan het dus zijn dat jij jouw kabeltje in een specifieke houding moet houden om contact te maken. Het liefst rol jij jouw kabeltje nooit op, maar als het dan toch moet dan kan je dit het best heel losjes doen.

Voorzichtig zijn met het gebruik

Zelf rijd ik wel eens per ongeluk met mijn bureaustoel over mijn kabeltje. Ik heb al behoorlijk wat opladers versleten door er op deze manier mee om te gaan. Ook bekneld raken tussen een deur, kastje of een ander meubelstuk gebeurt veel. Ook rust er vaak teveel gewicht op het uiteinde van de lader wanneer deze in de telefoon zit. Probeer de hoek waarin de oplader de telefoon in gaat zo klein mogelijk te houden. Het liefst ligt het hele draadje gewoon plat op het bureau of de tafel. Zorg ook dat het kabeltje zo min mogelijk strak staat.

Gebruik jouw telefoon niet terwijl je aan het opladen bent

Deze is heel moeilijk voor veel mensen, en voor mij ook. Als jij jouw telefoon gebruikt tijdens het opladen dan gaat niet alleen de batterij in jouw telefoon harder achteruit, ook de oplader zelf wordt er niet blij van. De connectors in de telefoon en aan de oplader kunnen er vrij slecht tegen wanneer het beweegt tijdens het opladen.