Blogsite voor Jan en Alleman!

Werk

Hoger in de zoekresultaten door middel van link building

Link building is een zeer effectieve manier om hoger in de zoekresultaten te komen. Link building is het creëren van backlinks naar je website. Op deze manier zien de zoekmachines dat jouw website populair is. Iemand plaatst in theorie namelijk een link naar jouw website omdat er op jouw website relevante content te vinden is. Voor de zoekmachines zijn inkomende links dus een belangrijke ranking factor. Ben jij benieuwd naar hoe  link building precies werkt? Lees dan verder!

Kwaliteit boven kwantiteit

Om je ranking te bepalen kijken de zoekmachines niet alleen naar het aantal inkomende links. Ook de kwaliteit van de links is namelijk zeer belangrijk. De backlinks worden doorgaans verwerkt in relevante blogs. Belangrijk is dus dat je de links kunt plaatsen op websites van hoge kwaliteit en dat ook de blogs goed geschreven zijn. Zou je zelf aan link building willen doen, dan heb je een groot netwerk nodig. Bovendien is het erg prijzig als je zelf webmasters moet betalen om je links te plaatsen. Vandaar dat je link building het best kunt overlaten aan een professioneel marketingbureau. Zelf je link building verzorgen is niet alleen minder efficiënt, maar doorgaans ook een stuk prijziger.

Veelgemaakte fouten met link building

Link building is een SEO techniek waarbij vaak fouten gemaakt worden. Dit omdat het op het eerste gezicht heel eenvoudig lijkt, maar dit in de praktijk vaak flink tegenvalt. Niet iedere website is geschikt om backlinks op te plaatsen. Bovendien moet je steeds nieuwe backlinks blijven plaatsen. Wanneer link building niet goed wordt uitgevoerd zie je in het beste geval geen resultaat. In het ergste geval krijg je een Google Penalty. Toch is link building een techniek die zeer belangrijk is voor SEO. Daarom is het belangrijk om goed na te gaan aan welke partij je link building overlaat.

Aan welk marketingbureau kun je link building overlaten?

Link building dien je dus aan een specialist over te laten. Gelukkig zijn er diverse marketingbureaus die je hiervoor kunt inschakelen. Een voorbeeld hiervan is Blauwe Monsters SEO bureau. Dit bureau heeft al veel bedrijven aan een hogere positie in de zoekresultaten geholpen. Het marketingbureau is gevestigd in Hoofddorp, maar levert zijn diensten landelijk. Men beschikt hier duidelijk over een team van specialisten met voldoende ervaring en vakkennis. Mocht je link building willen uitbesteden, dan is Blauwe Monsters dus een zeer goede keuze.