Blogsite voor Jan en Alleman!

Studie

Holistische visie

Een holistische visie wordt meer en meer geïntegreerd in de gezondheidzorg of geneeskunde en komt van het Hollisme.

Hollisme:

In plaats van naar elk onderdeel apart te kijken wordt er bij holisme meer en meer gekeken naar het geheel gekeken, omdat alles met elkaar verweven en verbonden is. Dit wil zeggen dat lichamelijke pijn je ook wel psychisch uit balans kan brengen.

Holistische visie:

Een holistische visie is dat de mens wordt bekeken als één geheel bestaande uit zowel lichaam als geest. Deze balans van gevoelens, emoties, gedachten en het lichaam zelf, dienen steeds in evenwicht te zijn. Als ze niet in evenwicht zijn, kunnen er klachten ontstaan.

Zowel geestelijk als lichamelijk verbonden wil zeggen dat sommige oorzaken niet alleen met medicatie dienen te worden opgelost. Er wordt gekeken naar de achterliggende oorzaken van een lichamelijk letsel of probleem. Met deze holistische visie wordt zowel naar de mentale, fysieke, emotionele en eventueel energetische blokkades gekeken die het lichaam volledig uit balans kunnen brengen. Door deze weer in balans te brengen kan de genezing effectiever en soms vlugger gebeuren.

Voorbeeld:

Als iemand een ernstige ziekte heeft en dient te genezen, is het belangrijk dat de emotionele en mentale toestand van de persoon ook op dezelfde lijn zit zodat het genezingsproces kan aanvangen. Hoe meer deze in balans, hoe beter het proces.

Tips om zowel lichamelijk als geestelijk in balans te zijn:

  1. Ademen: meditatie door middel van ademhalingsoefeningen brengt zowel lichaam en geest weer in balans.
  2. Voedsel: Natuurlijk voedsel eten dat zo min mogelijk bewerkt is.
  3. Gevoelens: Laat je emoties los en krop ze niet op.
  4. Wandelen: of een andere vorm van lichaamsbeweging voor rust in je hoofd te brengen.