Blogsite voor Jan en Alleman!

Thuis

Houtbouw schuren, meer dan een schuur

Op zoek naar een waardevolle toevoeging van jouw tuin? Heb je wel eens houtbouw schuren overwogen? Wat is het voordeel van dit type schuur en waar komt het vandaan? Het biedt vele voordelen wat hieronder allemaal wordt omschreven. 

Wat is de style van houtbouw schuren? 

Er bestaan diverse stijlen houtbouw schuren, je kunt gaan voor een klassieke, nostalgische stijl of kies je liever voor een moderne houtbouw  schuur? Het is uiteraard wel belangrijk dat je kijkt naar wat het beste past bij je huis en of eigen smaak. Het is goed om te weten dat de meeste schuur bouwers alleen hout gebruiken dat afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Want de natuur staat voorop! De bouwers kunnen je meer vertellen over het type houtsoort dat gebruikt wordt en de herkomst hiervan. Terug over naar de houten schuren, doe je huiswerk online en kijk wat passend is bij jou huis. Past je ontwerp in je tuin? En wat is het uiteindelijke doel van jouw houtbouw schuur? Je kunt heel gaaf kiezen om je het te combineren met een gedeelte voor je (lounge) tuin set of kies je ervoor om er deels een garage van te maken? Er zijn zoveel opties, dus laat je goed informeren naar de mogelijkheden en voorkom dat je een schuur laat bouwen die totaal niet voldoet aan je eisen of een schuur die veel te groot is voor je tuin.

Mag ik zomaar houtbouw schuren laten bouwen?

Het kan zijn dat er een bouwvergunning aan te pas moet komen of misschien wel een kapvergunning om ruimte te maken in je tuin. De meeste houten schuur bouwers verzorgen het gehele proces van ontwerp tot realisatie en de daarbij behorende vergunningen. Hier hoef je je dus niet druk om te maken. Het enige wat jij moet doen is goed je wensen bespreken, een mooi plekje in de tuin aanwijzen en de bouwers hun gang laten gaan zodat jij straks lekker kunt genieten van je nieuwe houten schuur!

Houtbouw schuren een absolute toevoeging

Al met al bieden houten schuren vele voordelen. Zo ziet het er landelijk en nostalgisch uit, maar bieden ze ook veel ruimte voor de opslag van fietsen, kerstspullen of tuinmeubelen. Het is een ware toevoeging aan jouw tuin. 

Conclusie

Door de ruime hoeveelheid mogelijkheden zijn de houtbouw schuren zijn gewild. Alles is op maat te realiseren en zodoende passend in jouw tuin. Het geeft een landelijke en nostalgische uitstraling, waarmee deze schuren een echte toevoeging zijn.