Blogsite voor Jan en Alleman!

Werk

Niet betaalde rekeningen? Incassobureau Amsterdam!

In ieder bedrijf, van groot tot klein, komt het voor dat rekeningen niet of te laat betaald worden. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Jij hebt een dienst of product geleverd en daar dien je voor betaald te worden. Je stuurt een herinnering en nog één. Je belt een keer met je klant en dan stuur je een aanmaning. Als er dan nóg niet betaald wordt, dan weet je even niet meer hoe je verder moet. Je hebt die inkomsten gewoon nodig. Dit is het moment om Incassobureau Amsterdam in te schakelen. Zij kunnen je helpen de openstaande facturen alsnog betaald te krijgen.

Incassobureau Amsterdam? Maar mijn bedrijf is ergens anders gevestigd

Je kunt in veel steden terecht bij dit incassobureau. De problemen rond niet betaalde facturen spelen zich, helaas, ook buiten Amsterdam af. Door diverse vestigingen in diverse steden (denk aan Rotterdam, Den Haag, Amstelveen en Haarlem) kunnen zij veel bedrijven van dienst zijn. Een incassobureau is daarbij niet perse plaatsgebonden. Het gaat erom dat jij, als bedrijfseigenaar, een goed gevoel hebt bij een bepaald incassobureau. Dat je echt het idee hebt dat zij iets voor je kunnen betekenen. Incassobureau Amsterdam kan dat!

Hoe ga ik te werk?

Je hebt dus een product of dienst geleverd volgens afspraak en daar, van te voren, een betalingsafspraak over gemaakt. Deze afspraak staat ook nog op de factuur die je hebt verstuurd. Nu kan het zo zijn dat die factuur niet betaald wordt binnen de gestelde termijn. Dan stuur je een herinnering. Je kunt ook even bellen met de afnemer om te informeren waar je geld blijft. Na de eerste herinnering heb je vaak je geld al binnen. Lukt dat toch niet? Dan stuur je een tweede herinnering. Nog net zo vriendelijk. Heb je dan binnen de betalingstermijn nog geen betaling ontvangen? Dan ga je een stapje verder.

Ingebrekestelling melden bij de wanbetaler

Als laatste redmiddel stuur je de klant een brief waarin je hem in gebreke stelt. Je geeft hem nog éénmaal de kans om te betalen en geeft aan dat je, wanneer dat niet binnen 14 dagen gebeurt, je de zaak overdraagt aan een incassobureau. Je meldt ook dat dan de kosten van de incasso voor rekening van de klant komen. Dit is het moment dat je Incassobureau Amsterdam inschakelt. Zij hebben andere mogelijkheden en ingangen om tóch jouw geld bij de klant op te halen. Ook het inschakelen van een deurwaarder of gerechterlijke procedure kan via dit incassobureau geregeld worden.