Blogsite voor Jan en Alleman!

Thuis

Juiste styling bij het verkopen van je huis

Als je je huis wilt verkopen is het belangrijk dat je vastgoedstyling goed is en je beschikt over een sfeervolle fotoreportage. Hiermee lok je eventuele kopers je huis binnen. Vastgoedstyling gaat verder dan het rechtzetten van fotolijstjes en kussentjes.

Waar moet je op letten?

Een goede eerste indruk is erg belangrijk. De invloed van een eerste indruk wordt vaak onderschat. Het is belangrijk om je eigen woning te onderscheiden van de andere woningen in de buurt. Vooral het creëren van een levendige sfeer is erg belangrijk.

  • Houdt het rustig en neutraal. Te veel kleuren kunnen een verkeerde indruk geven. Het is vooral een smaakkwestie. Zorg dat iedereen zich er thuis kan voelen.
  • Zorg dat niet alles te opgeruimd en te strak is. Hierdoor wordt alles minder gezellig en missen de eventuele kopers de sfeer.
  • Zorg voor accessoires. Denk hierbij aan schilderijen, bloemen, kussens en kaarsen. Hierdoor wordt het levendig en hier zijn mensen gevoelig voor.

Wil je je huis verkopen? Makelaar Enschede helpt je hier graag bij.

Invulling bepaalde ruimtes

Als de desbetreffende woning niet over veel oppervlakte beschikt, kan het belangrijk zijn om de ruimte in ieder geval zo ruim mogelijk te laten ogen. Zorg dat de meubels op de juiste plaats staan en laat de grootste vlakken van de muur leeg. Hierdoor laat je je woning groter en ruimtelijker lijken. Tevens wordt aangeraden om de meubels langs de wanden te zetten en niet midden in de kamer. Less is more. Haal overbodige elementen in het huis weg. Denk hierbij aan krukjes, planten, boeken, tijdschriften en overbodige lampen.

Maak van je huis een thuis

Om ervoor te zorgen dat je je huis snel verkoopt is het belangrijk om je huis te promoten. Zorg hiervoor voor verse bloemen en voldoende licht in huis. Verlichting heeft namelijk een doorslaggevende impact op hoe een ruimte aanvoelt. Om van je huis echt een thuis te maken wordt aangeraden om ook gebruik te maken van sfeerverlichting. Hierdoor creëer je knusse momenten. Een bijkomend aspect dat als erg belangrijk wordt ervaring is een prettige geur in huis. Het gaat hierbij niet alleen om een schoon en opgeruimd huis. Maak gebruik van lichte natuurlijke aroma’s.