Blogsite voor Jan en Alleman!

Werk

Wat doet een koerier?

Je hebt net een nieuw huis gekocht en je gaat binnenkort verhuizen. Hier komt een hoop geregel bij kijken. Je moet dozen gaan inpakken, bepalen waar je meubels komen te staan en je moet alles nog op locatie zien te krijgen! De stress wordt je bijna te veel, daarom schakel je de hulp in van een koerier. Verhuizen is namelijk niet zomaar iets, maar je kunt het jezelf iets makkelijker maken. Maar wat doet een koerier nou eigenlijk en hoe kan hij/zij jou van dienst zijn?

Wat doet een koerier?

Naast het gewoon ophalen van jouw brieven en pakketjes en deze op bestemming afleveren, brengt een koerier ook jouw meubels naar je nieuwe huisje. Je moet de dozen nog wel zelf inpakken, maar bij aankomst helpt de koerier jou bij het inladen van je spullen. Heb je een leuke kast op Marktplaats gekocht? Dan kun je ook gebruik maken van een koerier, hij of zij brengt veilig en snel jouw aankoop naar je nieuwe adres. Zo ben jij in een mum van tijd helemaal geïnstalleerd in je nieuwe woning! Staan al je spullen in je huis, maar mis je nog wat of wil je je inrichting omgooien? Wanneer je eenmaal gesetteld bent kun je ook een koerier inhuren om die nieuwe bank op te halen. Ze halen de bank op vanuit de winkel en brengen deze netjes bij je thuis. Super handig toch? Nooit meer dat gesjouw met spullen en een aanhanger hoeven regelen. Hoe vaak komt het wel niet voor dat mensen je beloven te  gaan helpen met verhuizen, maar als puntje bij paaltje komt niemand komt opdagen? Juist dan kan een koeriersdienst van pas komen.

Hoeveel kost een koerier?

De uiteindelijke prijsopgave hangt natuurlijk af van wat je wilt laten vervoeren, maar ook hoe snel je het geleverd wilt hebben. Gaat het om een paar kleine pakketjes, of moet er bijvoorbeeld een extra grote bus ingeschakeld worden? Om een goed idee te krijgen van de kosten kun je het beste contact opnemen met een koeriersbedrijf.